Mistra republiky přijali na havlíčkobrodské radnici

V Havlíčkově Brodě se uskutečnilo v pondělí 2. října na radnici slavnostní přijetí Marcela Myslivečka, mistra České republiky v beach volejbalu mužů. Brodští radní poděkovali rodákovi z Havlíčkova Brodu za sportovní úspěch, kterého dosáhl se svým partnerem Martinem Piherou v Praze v neděli 3. září 2017.

uniweb weby

Příznivci beachvolejbalu měli možnost vidět finále v přímém přenosu na ČT sport. Marcel Mysliveček začal hrát v roce 2001 klasický šestkový volejbal za TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Prvním jeho trenérem byl Martin Gerža. V juniorech trénoval Marcela Milan Kučera a v mužích Petr Juda. V roce 2008 se Marcel během studia na vysoké škole v Hradci Králové rozhodl hrát plážový volejbal společně s Janem Endalem, který s ním hrál šestkový volejbal v Havlíčkově Brodě. Po studiích si Marcel našel práci v Praze, proto už nemohl společně trénovat s Janem Endalem, a tak měnil parťáky a postupně hrál s Ondřejem Kolderem, Tomášem Pálou a Martinem Davidem. V prosinci 2016 vznikla reprezentační skupina s vedením italského trenéra - Andrea Tomatis.

Marcel v letošním roce začal hrát s Martinem Piherou. „Hraji s Martinem měsíc a půl. Vůbec jsme nepřepokládali, že se nám podaří po urputných bojích probojovat se do finále a stát se mistry,“ uvedl Marcel Mysliveček, který hraje v Beachclubu Strahov a je zde i trenérem. Na slavnostním přijetí na radnici byla také babička Marcela paní Marie Romanovská a maminka Marie Myslivečková. „Jsem ráda, že jsem se dožila Marcelova úspěchu,“ řekla s dojetím Marie Romanovská. Finále v Praze v hledišti sledovala maminka: „Byla jsem možná nervóznější než Marcel.“  Na závěr setkání předal starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl Marcelovi upomínkové dárky a sportovec se zapsal do kroniky města. V současné době je Marcel členem české reprezentace, trénuje dvakrát až třikrát denně. Jeho cílem je účast na Mistrovství Evropy. Nikdo nechce věřit, že Marcel začal hrát volejbal až v šestnácti letech.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy