O víkendu pokračovaly soutěže šachových družstev Vysočiny

Ve čtvrtém kole krajského přeboru zajížděl tým Jiskry Havlíčkův Brod A do Velkého Meziříčí proti Spartaku, oproti minulé sezoně posílenému o dva silné hostující hráče, Josefa Kratochvíla a Ladislava Vojtěcha. Sestava Jiskry byla po počátečních problémech nakonec ke spokojenosti včas vyřešena, cílem po porážkách v předchozích dvou kolech bodovat.

uniweb weby

Nerozhodným výsledkem 4:4 se cíl podařilo splnit částečně. Z pohledu síly hráčů podle ELO FIDE bodů byly  šance Jiskry na úspěch možné, zejména bodovat na posledních dvou šachovnicích… Ne vždy jsou ELO body zárukou převahy, partie se rozhoduje na šachovnici.
Nepředpokládalo se vítězství Filipa Valy na první šachovnici, hrajícího s černými figurami, proti extraligovému Josefu Kratochvílovi. Filip potvrdil, že má formu a navázal na skvělý výsledek titulu KP v bleskové hře. K titulu kandidáta mistra se výsledky blíží Vítek Veselý. Velkou pochvalu zaslouží Zuzana Podrázská za výhru, stává se oporou jak v A, tak B týmu, mj. je přebornicí Vysočiny v bleskové hře žen. S dělbou bodu může být spokojený Martin Jána, ostatní přes snahu nedosáhli očekávaného výsledku, ale do konce soutěže zbývá odehrát čtyři zápasy.


Se ziskem čtyř bodů je Jiskra Havlíčkův Brod  v tabulce krajského přeboru na pátém místě. Tabulku vedou bez ztráty jediného bodu šachisté TJ Náměště nad Oslavou, druhé místo patří TJ Žďár nad Sázavou B , třetí Jiskra Humpolec.  

Pokračovala i nejnižší soutěž Regionální přebor pátým kolem. Oba týmy Jiskry Havlíčkův Brod C i D vyhrály shodně 3:2.
Jiskra Havlíčkův Brod C
v Jihlavě s Gambitem F a Jiskra Havlíčkův Brod D doma s Jiskrou Humpolec C.
V tabulce je Jiskra Havlíčkův Brod C druhá a Jiskra Havlíčkův Brod D čtvrtá. Družstva v této soutěži jsou pětičlenná a tvoří je zejména mládež a hráči s nižším ELO.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 09.01.2017 06:55




1 +
 

Hlavní zprávy