Putování za exotickými hudebními nástroji v Telči

O hudebních nástrojích z různých končin světa se bude hovořit na přednášce v sídle Národního památkového ústavu v Lannerově domě v Telči v úterý 13. září.

uniweb weby

Vedle známějších nástrojů jako je např. subsaharské djembe či jihoafrické flétny představí etnomuzikoložka Magdalena Saláková i méně časté nástroje - mj. lamelofon mbira dzaWadzimu, hudební luk umqungu či indický ektár.
„Nástroje poznáme nejen po stránce hudební, hovořit se bude i o jejich funkci ve společnosti a dalších souvislostech. Beseda bude prokládána hudebními ukázkami na jednotlivé nástroje“, slibuje přednášející.
Magdalena Saláková
absolvovala studium hudební vědy na FF UK ÚHV v roce 2007, kde o rok později po obhájení rigorózní práce získala titul PhDr. Vyučuje  předměty Dějiny hudby, History of Music, Etnická hudba a etnomuzikologie a Hudebně-výchovný seminář. Vedle těchto odborných oblastí se dále hlouběji zabývá organologií a natáčením videopřednášek o hudebních nástrojích pro Virtuální univerzitu Třetího věku. Své zkušenosti ze studia a pobytů v zahraničí uplatňuje nejen při výuce etnomuzikologie, ale i v práci pro neziskové organizace, zvláště v lektorování programů se zaměřením na multikulturní výchovu. 
Pořadatelem přednášky, která začíná v 19.00, je Město Telč, Kruh  přátel  hudby, Základní umělecká škola v Telči a Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči.
Vstupné dobrovolné. 
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy