Řecko je pro lidi z Jihlavska letos nejoblíbenější destinací

K moři v tomto roce vyrazilo o desítky procent více turistů než vloni. Obyvatelé Jihlavska si v cestovních kancelářích nejčastěji kupovali zájezdy do Řecka. Velký zájem ale měli také o pobyty v Bulharsku či Španělsku.

uniweb weby

„Chystám se do Říma, vybrali jsme to kvůli výhodné letence a také jsem tam nikdy nebyla. Navíc jsme dostali od známých doporučení,“ prozradila své plány na léto studentka z Třeště Monika Salamánková. Za dovolenou lidé průměrně zaplatili téměř dvanáct a půl tisíce korun, což je o pět set více než minulou sezónu. 

Přestože situace, která panuje v turisty oblíbeném Egyptě není nejpříznivější, lidé stále chtějí obdivovat korály v Rudém moři při potápění na vlastní oči. „Zájezdy tam máme vyprodané už od června," podotkla vedoucí pobočky Cestovní kanceláře Fischer Ilona Felčerová. Pokud jejich zákazníci chtějí vyrazit za exotikou, jednoznačně vedou Spojené arabské emiráty. „Egypt letos volí dokonce pětkrát více turistů z Jihlavska, po loňském poklesu zájmu se tak stává v tomto regionu druhou nejvyhledávanější destinací,“ potvrdil Michal Tůma z cestovní agentury Invia. 

Dovolenkáři letos své prázdninové volno nenechali náhodě a pobyty zamlouvali dopředu. „Sezona je specifická výrazně větším zájmem o first minute dovolené, nakoupené s předstihem,“ poznamenal Michal Tůma. Nechat výběr na poslední chvíli se tak nemusí vyplatit, protože bude s největší pravděpodobností nutné slevit ze svých požadavků. „Nejvíce napilno jsme měli od listopadu do února, kdy byl největší výběr a také nejvýhodnější ceny. Nyní ubytování není o tolik levnější,“ informovala Ilona Felčerová. 

Podle statistiky Invie si letos Češi za dovolenou připlatili. Přes šedesát procent turistů dává přednost letecké dopravě a polovina z nich volí stravu all inclusive.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.08.2017 14:44




0 +
 

Hlavní zprávy