Řidiči pozor: začíná modernizace silničního tahu z Jihlavy na Pelhřimov

S 10. červencem odstartují stavební práce na čtyřkilometrovém úseku důležité krajské spojnice II/602 na výjezdu z Jihlavy ve směru na Pelhřimov. Silnice je nevyhovujícím stavu, který má vyřešit kompletní rekonstrukce za téměř 67 milionů korun.

uniweb weby

Nejprve dělníci pročistí příkopy a propustky, následně, pravděpodobně konce července, zahájí rekonstrukci vozovkových vrstev a budou pracovat po polovinách vozovky za částečného dopravního omezení v podobě světelné signalizaci. Každá polovina vozovky se bude opravovat ve třech etapách, aby práce ovlivnily plynulost provozu co nejméně. „Pouze při pokládce vrchní asfaltové vrstvy budou jednotlivé části úseku silnice II/602 vždy na víkeknd uzavřeny, a to pro veškerý provoz,“ informuje tisková mluvčí Kraje Vysočina Eva Neuwirthová s tím, že termíny krátkodobých úplných uzavírek s vedením objízdných tras budou upřesněny později. Kompletní zprovoznění celého úseku se pak předpokládá do konce října letošního roku.

Modernizovaný úsek je součástí širšího konceptu postupné přestavby celého silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem. Projekt II/602 Jihlava – Dvorce navazuje na už dokončené úseky této trasy:

  • II/602 hr. kraje – Pelhřimov, 3. stavba (úsek u Strměch, Vyskytné a Dušejova; realizace 2010 - 2011);

  • II/602 hr. kraje – Pelhřimov, 6. stavba (úsek u Opatova, Hubenova a Dvorců; realizace 2013 - 2014);

  • II/602 Olešná – průtah (realizace 2016);

Na projekt II/602 Jihlava – Dvorce s celkovým rozpočtem téměř 67 mil. Kč kraj požádal o finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy