Vysočina Arena je vyprodaná, český biatlonový svátek začíná příští čtvrtek

Ve čtvrtek 15. prosince startuje v Novém Městě na Moravě třetí kolo světového poháru v biatlonu, který díky osmi závodům potrvá až do neděle. Vysočina Arenu má denně navštívit přes třicet tisíc fanoušků.

uniweb weby

Mistrovství světa v roce 2013 a loňský světový pohár - na tyto veliké sportovní události konané na Vysočině vzpomíná snad každý fanda bežeckých lyží, pušky, střelnice, napětí, bojovnosti, úspěchu i slz, tedy všeho, co tvoří jednu z oblíbenějších lyžařských disciplín u nás. V ní se čeští reprezentanti v průběhu let zařadili mezi naprostou světovou špičku.
Poslední veliká akce proběhla vloni. Na začátku února si do Vysočina Areny našlo během čtyř dnů cestu 100 400 diváků, což nastavilo laťku návštěvnosti tak vysoko, že například německé “Mekky“ biatlonu Oberhorf a Ruhpolding mohly jenom závidět. 

Zaplněná část tribuny v Novém Městě na Moravě při SP 2015

Optimističtí organizátoři potvrdili, že nejinak tomu bude i letos, a to i přes poměrně teplé počasí, které však zásluhou unikátní techniky pro zasněžování a skladování technického sněhu nemůže třetí kolo SP v žádném případě ohrozit.

Nákladní vozidla rozvážejí sníh pro tratě.


Do zásob sněhu se pustila těžká technika.

Dvacet tisíc diváků bude moci jednotlivé závody sledovat z tribun na stání, přibyly navíc dvě nové. Deset tisíc fanoušků pak bude povzbuzovat biatlonisty přímo podél tratě.

Program začne ve čtvrtek sprintem mužů. Pátek pojedou stejnou disciplínu ženy. V sobotu čekají obě kategorie stíhací závody. Neděle pak bude patřit závodům s hromadným startem. Součástí rozvrhu závodů bude také zábavný program, který vyvrcholí v sobotu koncertem skupiny Monkey Business na novoměstském Vratislavově náměstí.

Kompletní program závodů:

Čtvrtek 15. prosince – 17.30: Sprint muži

Pátek 16. prosince - 17.30: Sprint ženy

Sobota 17. prosince - 15.00: Stíhací závod muži, 17.30: Stíhací závod ženy

Neděle 18. prosince – 11.45: Závod s hromadným startem muži, 14.15: Závod s hromadným startem ženy


Petr Hamza: Přijďte včas
Petr Hamza, hlavní pořadatel celé akce vnovoměstské Vysočina Areně, apeloval v médiích na fanoušky, aby přišli s dostatečným časovým předstihem, protože lze očekávat dopravní komplikace při vjezdu k parkovištím a také fronty u vstupu.

Postavené tribuny pojmou 20 tisíc diváků, podél tratě jich bude 10 tisíc. Posílí tak i bezpečnostní opatření.

Dále pak upozornil, že bezpečnostní služba bude ve spolupráci s PČR provádět namátkové kontroly příchozích, zaměří se na zbraně a nebezpečné předměty, které je stejně jako alkohol a jiné návykové látky do Vysočina Areny vnášet. V tomto ohledu organizátoři žádají návštěvníky o spolupráci, obě strany tak předejdou možným nepříjemnostem. Vzhledem kněkolika lehkým zraněním diváků při loňském SP bude na místě posílena také záchranná služba.

Foto: Václav Dočkal (2x), Ondřej Rázl 1x, Luboš Vácha 2x

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.12.2016 13:58




0 +
 

Hlavní zprávy