Žďárský Klub v 9 na pobytu v kraji vína

V září se Klub v 9, který provozuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou, účastnil pobytové akce v Pasohlávkách. Akce se uskutečnila díky finanční podpoře z Tříkrálové sbírky. Týdenní výlet začal na žďárském nádraží, odkud účastníci vyrazili směr Brno, kde si prohlédli katedrálu sv. Petra a Pavla na Petrově.

uniweb weby

Ke katedrále došli Denisovými sady, kde měli možnost vyjít do věže a do místní klenotnice. Po obědě se vydali na cestu do Pasohlávek, kde se ubytovali v kempu.

V úterý se uživatelé Klubu v 9 vydali po stopách dob římských legií do archeologických nalezišť. Během cesty si prohlédli pozůstatky vojenské stanice a došli až na vyhlídkové místo Hradisko, které nabízelo nádherný pohled na zdejší krajinu. V odpoledním čase navštívili místní kostel a vydali se zpět do kempu po stezce kolem vodní nádrže Nové Mlýny.

„Velmi oblíbeným dnem byla středa – odpočinkový den. Během volných chvil došlo i na koupání v nádrži, hraní společenských her, vycházek kolem nádrže a příjemné povídání s uživateli i pracovníky. Odpoledne je čekalo také jedno překvapení: Klubáci vyrazili na společnou procházku, která končila u vinného sklípku nedaleko kempu. Zde měli možnost si sklípek prohlédnout a vyslechnout přednášku o víně a jeho zpracování. Po naučné přednášce se vydali zpět do kempu, kde si po návratu společně opekli vuřty, a tak mohli zakončit volný den,“ přiblížila sociální pracovnice Michaela Beranová.

Ve čtvrtek byl cílem Mikulov, kde navštívili místní zámek s objednanou prohlídkou. Po obědě si prohlédli náměstí, někteří vystoupali i na vyhlídku na Svatém kopečku. Poté se již vydali na cestu zpět. V pátek dopoledne si Klubáci uklidili chatky, „nalodili“ svá zavazadla a vydali se na cestu zpět k domovu s nezapomenutelnými zážitky, a to i díky počasí, protože celý týden doprovázelo všechny výletníky sluníčko.

„Pobyt je pro naše uživatele neodmyslitelnou, a troufám si říct, i důležitou součástí každého roku. Mimo odpočinek a relaxaci je velice důležitý pro rozvoj samostatnosti a také pro změnu prostředí. Pobyt je také výbornou příležitostí pro upevnění a prohloubení vztahů jak mezi uživateli navzájem, tak i ve vztahu s pracovníky. Ač někteří odjíždí se strachem, jak to mimo domov zvládnou, vždycky to dobře dopadne, pobyt si užijí a všichni se už těšíme na další,“ uzavřela Michaela Beranová.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy