Zlatá tečka, Koukalová vyhrála závod s hromadným startem

Přece jen se čeští fanoušci biatlonu v Novém Městě na Moravě dočkali. Česko nebylo na stupni vítězů až do neděle 18. prosince večer, kdy se rovnou na první místo probojovala Gabriela Koukalová.

uniweb weby

Na závod s hromadným startem se postavily celkem tři české závodnice, Gabriela Koukalová, Veronika Vítková a Eva Puskarčíková. První jmenovaná se už od samotného začátku držela v předních pozicích. Ty si upevnila také první bezchybnou střeleckou položkou.

Jednou se netrefila až ve druhé a musela tak na jedno trestné kolo. Jenže běžecky stále stačila svým soupeřkám. Poslední dvě kola zvládla Koukalová na jedničku a s čistým střeleckým kontem se pomalu ale jistě neohroženě blížila kcíli.

Přivítala jí naprosto ohlušující atmosféra, která se linula ze všech koutů Vysočina Areny. „Gabča, Gabča, Gabča….!“ ozývalo se. Naprosto úžasné ovace dokonce dohnaly Koukalovou k slzám dojetí. Vždyť na podobný úspěch fanoušci čekali čtyři dny. Poslední den a poslední závod se to povedlo.

Česká biatlonová hvězda porazila německou rivalku Lauru Dahlmeierovou, která na první místo ztratila 3,1 sekundy a v prvním kole si musela projet dva trestné okruhy, které ji patrně stály nejlepší výsledek, a tak vybojovala stříbrnou medaili. Bronz si ze závodu odvezla Dorothea Wiererová z Itálie. Ta, stejně jako Koukalová, chybovala jednou, ale v čase byla o devět vteřin pomalejší.

Druhá nejlepší česká závodnice Veronika Vítková dojela do cíle na 16. místě. Eva Puskarčíková projela cílovou čárou sedmnáctá.

Český biatlonový svátek v Novém Městě na Moravě je v závěru. Český tým ale rozhodně nekončí, sezóna je stále teprve na začátku. Pokračování bude 2. ledna, kdy bude čtvrté kolo světového poháru v biatlonu hostit německý Oberhof.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.12.2016 16:29




0 +
 

Hlavní zprávy