Autobus plný moldavského alkoholu a cigaret

Celníci na dálnici D1 zastavili prázdný autobus s moldavskou značkou, který táhl chladicí přívěs. Po prohlídce našli v autobusu a přívěsu 134 litrů lihovin, 26 litrů šumivého vína, 443 litrů vína a 1380 cigaret. Alkohol byl nelegálně dovezen do EU a bude muset být zlikvidován.

uniweb weby

Zajímavý případ byl nedávno na řadě pro celníky na dálnici D1, když si všimli prázdného autobusu s moldavskou poznávací značkou, který navíc táhl chladicí přívěs. Tato neobvyklá situace vyvolala jejich pozornost a nasměrovali vozidlo do areálu Celního úřadu ve Štětí u Jihlavy. Po pečlivé prohlídce se ukázalo, že jejich podezření bylo na místě.

Podrobnosti nám poskytl Richard Zeman, hovořící Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 'V chladicím přívěsu jsme objevili několik krabic s různými lihovinami, označenými moldavskou kontrolní páskou. Zajímavější však bylo, že jsme našli také PET lahve a dva KEG sudy plné vína,' sdělil.

Nález však nebyl omezen jen na přívěs. Jedna část autobusu byla přizpůsobena na spánkový prostor, a právě zde, ale i pod některými sedačkami celníci nalezli další skryté zásoby alkoholu. Mezi nimi byly krabice s lihovinami a šumivým vínem. Dokonce byly objeveny i kartóny cigaret.

Po sečtení celkového množství kontrabandu celníci určili, že se jedná o 134 litrů lihovin v 236 lahvích, 35 lahví šumivého vína o celkovém objemu 26 litrů a 175 lahví a dva sudy vína o celkovém objemu 443 litrů. Kromě toho bylo zajištěno i 1380 moldavských cigaret.

Zajímavostí je, že v autobusu chyběli cestující. Přítomni byli pouze čtyři řidiči. Jeden z nich přiznal, že je vlastníkem nákladu, ale nebyl schopen předložit celníkům žádné doklady o jeho přepravě. Podle jeho slov mělo jít o zboží z Moldavska s cílem v Londýně.

Všechny nelegálně přepravené láhve byly zajistěny a uloženy ve skladu vysočinského Celního úřadu. Jelikož byl alkohol nelegálně dovezen na území Evropské unie, bude muset být zlikvidován.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy