Hejtman plánuje návštěvu Tchaj-wanu

Hejtman Vítězslav Schrek navštíví Taichung na Tchaj-wanu s delegací; jednání směřují k posílení spolupráce v zdravotnictví a sociálních věcích. Bude podepsáno memorandum o spolupráci dvou vysokých škol.

uniweb weby

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek absolvuje příští týden plánovanou návštěvu Tchaj-wanu. V rámci svého několikadenního programu absolvuje návštěvu jedné z největších světových výstav zaměřené na využití moderních „chytrých“ technologií Taiwan Smart Expo Summit 2024. Dále bude mít možnost prohlídky a diskuse s odborníky z kyberbezpečnostního centra Chunghwa Telecom, které spolupracuje s Krajem Vysočina na přípravě studentských pobytů. Velká pozornost bude věnována také návštěvě města Taichung, kde bude krajská delegace jednat o potenciální spolupráci v oblastí telemedicíny a sociálně – zdravotního pomezí. Plánována je návštěva jedné z největších tchajwanských nemocnic Taichung Veterans General Hospital spolu s jejím centrem telemedicíny včetně praktické ukázky fungování celého systému.

Tato jednání jsou zásadní především pro další členy delegace náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra Novotného a radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jana Tourka.

V průběhu návštěny Taichungu se krajská delegace též zúčastní slavnostního podpisu memoranda o spolupráci mezi Vysokou školou polytechnickou Jihlava a National Chin Yi University of Technology, které se týká zejména výměnných pobytů pro studenty i akademické pracovníky v oblasti technického vzdělání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy