Květnová výzva zábavně spojuje teambuilding, udržitelnost a zdravý životní styl

Únor přináší první vlnu registrací do Květnové výzvy „Do práce na kole“ a „Do školy na kole“, propagující udržitelnou dopravu a zdravý životní styl v ČR. Týmy 2-5 členů z firem, institucí i rodin se mohou zapojit do pravidelných soutěží a doprovodných akcí. Na Vysočině lze přihlásit do již 5 měst.

uniweb weby

Máme tu únor a společně se ním přichází i první vlna registrací do oblíbené akce – Květnová výzva „Do práce na kole“ nebo „Do školy na kole“, která láká tisíce lidí po celé České republice k udržitelné dopravě a zdravějšímu životnímu stylu. Tato výzva se věnuje propagaci aktivního způsobu dopravy a přispívá ke zkvalitnění životního prostředí ve městech a obcích. V tomto roce se opět očekává velký zájem a řada účastníků se bude moci zapojit nejen do pravidelné soutěže, ale také do doprovodných akcí.

Vzrušení se nekončí pouze u cyklistů, protože Květnová výzva nabízí široké spektrum možností zapojení pro týmy o 2 až 5 členech a členkách. Tato akce je nejen skvělou příležitostí k neformálnímu teambuildingu ve firmách a institucích, ale také se stává unikátním způsobem, jak zaměstnavatelé podporují své zaměstnance ve zdravém životním stylu a uplatňují společenskou a environmentální odpovědnost. I rodiny a přátelé zde mohou najít své uplatnění, stejně jako jednotlivci, kteří si rovněž mohou užít bohatý program doprovodných „Akcí na triko“ a bojovat o zajímavé ceny od partnerů Květnové výzvy.

Na Vysočině se můžete přihlásit do měst Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod nebo Pelhřimov, které si účastníci mohou vybrat při registraci. První vlna registrací je již od 1. února a ti, kteří se stihnou registrovat a uhradit účastnický poplatek během této vlny, budou odměněni originálním ročníkovým tričkem (nebo jinou odměnou dle svého výběru).

V roce 2023 se zúčastnilo 25 600 lidí z měst a obcí po celé republice, kteří měli také možnost hlasovat v anketě Cyklozaměstnavatel a Cykloměsto roku. V roce 2022 pak Jihlava získala prestižní titul Cykloměsto roku.

Stále více zaměstnavatelů podporuje udržitelnou dopravu realizací lepšího zázemí pro cyklisty, například dostavbou přístřešků a koláren. Kraj Vysočina je rovněž aktivní v této oblasti a provádí výzvu „Do školy na kole“ pro školy, které se mohou zapojit. Aktivní zapojení škol do projektu přináší zajímavé výhry pro týmy, jednotlivce a letos dokonce jedna krajská střední škola získá mimořádný příspěvek až 1 mil. Kč na vybudování zázemí pro parkování kol.

Snahou je vytvářet studentům a zaměstnancům lepší podmínky pro dojíždění na kole a tím podporovat aktivní životní styl a šetrnější dopravu. Právě teď je ideální čas se přihlásit a stihnout tuto jedinečnou příležitost na podporu udržitelného životního stylu a dopravy! Zapojte se do květnové výzvy a pomozte tak přispět ke zkvalitnění životního prostředí ve Vašem městě či obci a zároveň si užít kolo jako hrdého partnera na cestách! 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy