Sezona na horách bere za své

Skiareály na Vysočině zažily jednu z nejhorších lyžařských sezon za poslední roky díky velkým kolísáním počasí. Provozovatelé čelili výpadkům provozu lanovek, museli opakovaně přerušovat sezonu a intenzivně vyrábět technický sníh.

uniweb weby

Lyžařská sezona na Vysočině byla letos značně problematická pro provozovatele skiareálů. Mnozí z nich zažili jednu z nejhorších sezon za posledních několik let, a přičítají takový výsledek především velkým kolísáním počasí.

Problémy začaly již v prosinci, kdy napadlo velké množství přírodního sněhu, jenž se brzy nato začal rapidně tát. Následně, teplotně nadprůměrný únor, byl doprovázen velkým množstvím dešťových srážek a silným větrem, který způsobil výpadky provozu lanovek. Tím donutil provozovatele opakovaně přerušovat sezonu a také vyrábět stále nové množství technického sněhu. Velkým problémem skiareálů byla také nechuť lidí lyžovat za nepříznivého počasí. 

Nedostatek sněhu způsobil, že provozovatelé nedokázali připravit podmínky ani pro všechny školy, které měly zájem o lyžařský výcvik. Hlavně v areálu v Nové Bystřici evidovali přetlak ze strany škol. Provozovatelé skiareálů na Vysočině tak hovoří o významných finančních ztrátách.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy