Stovka obyvatel protestuje za nový most

Historie města Řehořova ovlivněna zbouráním silničního mostu přes dálnici D1, který proběhl za účasti stovky obyvatel. Místní obyvatelé protestovali proti bourání nadjezdu bez náhrady a požadovali dodržení slibu státu o stavbu nového mostu.

uniweb weby

Historie města Řehořova na Jihlavsku se nachází na základech silničního mostu přes dálnici D1, který byl v noci ze soboty na neděli zbourán. Tato událost významně ovlivnila místní komunitu, když se přibližně stovka obyvatel seskupila, aby se zúčastnila demolice, kterou mnozí považovali za zvláštní kombinaci smutku a politického protestu.

Náladu ve vzduchu jasně vystihovala jedna z přihlížejících, místní rodák, který popsal místo a situaci se slovy: „Do určité míry je to i sentiment, protože já jsem místní rodák.' Stejný názor sdíleli i ostatní, kteří se shodli s tím, že bourání mostu bez náhrady je nefér.

Avšak protesty místních obyvatel proti bourání nadjezdu bez náhrady nezůstaly bez odezvy. Komunita na setkání vyvěsila transparent s výzvou ke státu: ‚Státe, dodrž slib a postav nám nový most k našim pozemkům‘. Ovšem, jako mnohým jiným veřejným projektům, i tomuto se opírají byrokratické překážky.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), Jana Rýdla, by ŘSD sice mohlo pomoci s dotací, projektem a výstavbou mostu, ale „potom si někdo musí ten most převzít“. Bohužel, správa mostu městem Řehořov nebo příslušným městysem Kamenicí je podle místních obyvatel nereálná.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy