Třicet lidí zapletených v konfliktu po romské zábavě: emotionální potyčka v centru města!

Podle videa na sociálních sítích a svědků se události účastnilo asi 30 lidí. Policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví. Vážně zraněn při potyčce nikdo nebyl. Konflikt zřejmě začal až po příjezdu autobusu z romské zábavy, kvůli nesnášenlivosti příslušníků znesvářených rodin.

uniweb weby

Podle videa kolujícího na sociálních sítích a pořízeného jedním ze svědků se události účastnilo asi třicet lidí. Dvě třetiny z nich však zřejmě pouze přihlížely nebo se snažily od sebe rváče odtrhnout.„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví. Případ prověřujeme, provádíme další šetření,“ uvedla Jana Kroutilová z tiskového oddělení krajského ředitelství policie.

„Jednalo se o příjezd autobusu z romské zábavy. Po vystoupení z autobusu došlo ke konfliktu mezi romskými ženami a následné strkanici,“ komentoval šarvátku Stanislav Mačtera, zástupce ředitele Městské policie Jihlava.

Policisté na místě zajistili jednoho muže. „Odmítal uposlechnout výzvy, a je tak podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. Některé osoby utrpěly při konfliktu zranění, do současné doby ale nemáme informace, že by vyhledaly lékařské ošetření,“ dodala Kroutilová.

Policie zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví. Vážně zraněn při potyčce zřejmě nikdo nebyl.

Vše způsobila žárlivost jedné z žen?Co se na náměstí seběhlo, o tom jsou různé verze. Konflikt nicméně zřejmě začal právě až na náměstí, poté co tam vystoupili z autobusu Romové, kteří se předtím účastnili taneční zábavy v Kostelci u Jihlavy. „Zábava byla bez problémů, a pokud vím, tak i cesta autobusem byla v klidu. Takže ta potyčka musela začít až potom, když všichni z autobusu vystoupili,“ řekl romský podnikatel Roman Vaček, který tancovačku v Kostelci pořádal.

Podle jedné z verzí zprvu došlo k potyčce dvou mladíků, podle jiné verze naopak dvou žen...Emoce vzedmul patrně alkohol, roli mohla hrát i žárlivost a nesnášenlivost příslušníků znesvářených rodin. „Spor začaly ženy řešit slovně, pak i fyzicky. Snažili se je roztrhnout přihlížející, kteří taky vystoupili z autobusu na náměstí, ale do konfliktu se zapojili i mužští příbuzní obou žen. Vznikla hádka a strkanice mezi několika lidmi,“ popsal jeden ze zasvěcených. Situace se na místě zklidnila po příjezdu policie.

Tato žena později podala na policii trestní oznámení pro napadení. „Jely jsme ze zábavy autobusem domů. Tam jsme potkali známého a povídali jsme s ním, ale jeho přítelkyně nám začala nadávat, provokovala. Přítel jí říkal, ať toho nechá, že nás zná odmalička. Já jsem ji odstrčila, oni se otočili, že jdou domů, jenže z druhé strany mi neočekaně dal pěstí jeden muž. Do toho se přidala celá rodina a už jsem utíkala. Nebyla to legrace, povalili mě na zem a i na zemi mě mlátili. Policie se nás moc nezastala,“ řekla žena.

Šarvátky jsou koloritem centra, říká obyvatelMuž, který ji udeřil pěstí, prý zná. Při rvačce byly napadeni také dva potomci její sestry, která na místo přispěchala, když ji povolali telefonem. Potyčka podle ní neměla žádný vážný důvod.

Podle jednoho z obyvatel bytek v domě na náměstí přímo u místa šarvátky se událost zdejší denní realitě nevymyká. „Takových je na náměstí dvě za víkend. Je to trapné, ale je to kolorit,“ řekl muž, který zná i okolnosti sobotní šarvátky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy