Velké meziříčí investuje do chodníků a sportovní haly

Velké meziříčí plánuje v roce 2021 využít přebytek peněz na zlepšení infrastruktury a řadu projektů. Plánuje opravy komunikací za 6 milionů Kč, chodníků za 3 miliony, vydá další 3 miliony na projekt nové sportovní haly a rezervuje 1,8 milionu na revitalizaci odpočinkové lokality a další projekty.

uniweb weby

Velké meziříčí se chystá využít svůj přebytek peněz na zlepšení infrastruktury a spoustu dalších projektů v roce 2021. Martina Strnadová z tiskového odboru radnice Velké meziříčí vypíchla několik hlavních investic, které by měly být letos uskutečněny.

Radnice využije zbytek peněz ze svého rozpočtu na opravy místních komunikací za šest milionů korun a na chodníky za tři miliony korun. Kromě toho, další tři miliony budou vyčleněny na projektovou dokumentaci nové sportovní haly. Město počítá s žádostí o dotaci z Kraje Vysočina a z Národní sportovní agentury na vybudování haly.

Jedním z dalších plánovaných projektů je revitalizace odpočinkové lokality u Tří křížů - vyhlídky nad dálnicí D1. Na tento projekt má vedení města vyhrazeno více než 1,8 milionu korun. Radnice však chce na tuto revitalizaci získat také dotaci.

Z loňských úspor bude uhrazena také další etapa obnovy městského mobiliáře, oprava dalšího úseku historických hradeb či výstavba zázemí pro výuku na dětském dopravním hřišti.

Mezi letos plánované projekty patří i projektová příprava stezky do Balinského údolí, díky níž budou pěší a cyklisté bezpečně překonávat nepřehledný úsek v zatáčkách kolem koupaliště na Uhřínovské ulici. To sdělila tisková mluvčí Strnadová.

Město Velké meziříčí také hodlá investovat do menších oprav a výměn vybavení ve svých základních a mateřských školách, realizace projektu dětské skupiny či přemístění pohřebního ústavu a informačního centra v Uhřínovské ulici.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy