Alkohol a drogy u řidičů na Vysočině

Každý den hlásí policisté ze silnic Vysočiny případy řidičů, kteří usedají za volant pod vlivem drog či alkoholu. Pondělí 17. července nebylo výjimkou, dva hříšníky přistihli na Pelhřimovsku.

uniweb weby

Pelhřimovští policisté zastavili v pondělí 17. července krátce po desáté hodině dopoledne v Matějkově ulici v Pelhřimově osobní auto Daewoo Lanos, které řídil osmnáctiletý muž z Pelhřimovska. „Součástí silniční kontroly bylo odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu a test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. Dechová zkouška vykázala negativní výsledek. Opačně tomu bylo u testu na drogy, který vykázal pozitivní výsledek, a to na marihuanu a amfetamin. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil. Policisté případ zadokumentovali a nadále ho prošetřují. Zda se muž svým jednáním dopustil přestupku nebo trestného činu bude jasné až na základě znaleckého posudku z oboru lékařství odvětví toxikologie,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Druhý případ se stal krátce před jedenáctou hodinou večer na silnici třetí třídy v Lidmani. „Při kontrole osobního auta Ford, které řídil dvaašedesátiletý muž z Humpolecka, policisté zjistili, dechovou zkouškou 0,36 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní, a jeho výsledek byl blízký výsledku první dechové zkoušky. Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Svým jednáním se muž dopustil přestupku na úseku dopravy, ze kterého se bude zodpovídat před příslušným správním orgánem,“ dodala policejní mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.07.2017 12:11




0 +
 

Hlavní zprávy