Auto u Jihlavy spadlo z mostu na cyklostezku

V Jihlavě auto po smyku spadlo z mostu na cyklostezku, zraněný řidič je v nemocnici. Celkové škody na vozidle, zábradlí a cyklostezce odhaduje Policie ČR na cca 260 tisíc korun. Příčina nehody se vyšetřuje.

uniweb weby

Ve sobotu ve večerních hodinách se stala další strašlivá nehoda na severní straně Jihlavy, kde muž ve věku 47 let ztratil kontrolu nad svým vozidlem Renault Megane. Nehoda se stala krátce před 17. hodinou, kdy byl řidič Renaultu na cestě z dálničního přivaděče do průmyslové zóny.

V souvislosti s událostí sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová, že řidič při projetí zatáčky na mostě dostal smyk. 'Vůz se dostal do protisměru, kde narazil do betonového soklu a kovového zábradlí. Kritickým následkem bylo, že vozidlo se vyvrhlo z mostu a přistálo na cyklostezce,' vysvětlila situaci Kroutilová.

Zraněný muž byl po pádu vozu z několika metrů transportován zdravotnickou záchrannou službou letecky do brněnské nemocnice. Jana Kroutilová dále uvedla, že kvůli závažnosti zranění nebylo možné na místě provést dechový test, a proto byla zajištěna jeho krev pro další testy.

Tato nehoda způsobila velké škody, nejen na vozidle, ale také na silničním zábradlí a na kovovém zábradlí na obou stranách cyklostesky. Celkové škody byly odhadnuty Policií ČR na přibližně 260 tisíc korun. Příčina nehody a další související okolnosti jsou v současné době předmětem vyšetřování.

Tato událost připomněla podobnou nehodu, která se stala v Jihlavě v roce 2020. I tehdy došlo k prudkému dopadu vozidla na stejnou cyklostezku po proražení zábradlí mostu, avšak za zázrak tehdy řidič přečkal nehodu bez vážných zranění.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy