Besedu o prezidentu Trumpovi s Romanem Jochem v Pelhřimově

Proč byl Donald Trump proti očekáváním zvolen prezidentem? Co od něj čekat a komu vadí? Na podobné otázky bude hledat odpovědi beseda, kterou pořádají pelhřimovská KDU-ČSL a ODS ve středu 25. ledna v 17.00 v pelhřimovské městské knihovně.

uniweb weby

Hostem besedy je ředitel konzervativního Občanského institutu (OI) Roman Joch. „Americká střední třída za Obamovy vlády nepocítila ekonomický růst, proto byl favoritem voleb jakýkoli republikán. A Trump měl přidanou hodnotu v tom, že ze všech republikánů byl nejvíc proti ilegální imigraci. Nahrálo mu i to, že Amerika za posledních osm let svým způsobem „vycouvala“ ze světa a je vnímána jako lehká váha,“ uvedl Roman Joch.
Podle něj je Donald Trump příkladem postkřesťanského, novopohanského politika na pravici. „Pokud z pravice odstraníte křesťanský humanismus a univerzalismus, přesvědčení o vnitřní hodnotě každé lidské bytosti, zbude kmen, etnikum, rasa,“ dodal Roman Joch. 
Trump je téma, o kterém diskutují lidé různého věku i sociálního postavení, proto se pořadatelé na toto téma rozhodli uspořádat besedu, a to cíleně k termínu Trumpovy inaugurace. Romana Jocha vybrali proto, že je to člověk, který se dlouhodobě zabývá americkou politikou. Kuriozitou pelhřimovských lidovců je to, že jejich členem je i Antonín Smrčka, který žije v Novém Mexiku – a ten má na Trumpa docela kritický pohled

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy