Druhý ročník multižánrového festivalu Funny Fest ve Žďáře nad Sázavou

Další ročník multižánrového festivalového odpoledne, během kterého vystoupí několik hudebních kapel a tanečních uskupení pořádá v pátek 9. září od 15.00 v prostorách prvního nádvoří zámku ve Žďáře nad Sázavou žďárská Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

uniweb weby

„Akce si klade za cíl především přiblížit veřejnosti nízkoprahová zařízení, minimalizovat předsudky vůči těmto zařízením a poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času dětí a mládeže,“ popisuje Tereza Mikešová, pracovnice Ponorky NZDM.

Multižánrový festival lze podle jejích slov označit za putovní, neboť jej pořádají všechna nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, a to vždy ve městě, ve kterém provozují svoji činnost. Posláním nízkoprahových zařízení pro děti a mládež je poskytovat zázemí, pomoc a podporu dětem a dospívajícím, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci nebo jsou jí ohrožení, a přispívat ke zlepšení kvality jejich života. Akce jako je Funny Fest pak nabízí jednu zmožností jak blíže prezentovat tato zařízení široké veřejnosti.

Nejedná se však o klasický festivalový program. Připraveny budou aktivity zaměřené jak pro nejmenší děti, tak činnosti blízké mládeži a dospívajícím a na své si přijdou i rodiče. Kposlechu zahrají hudební kapely jako Like It, Amater, Popsmog, Anetta a Manželé Soukupovi, zároveň bude pro návštěvníky připraven doprovodný program. Se svojí bubenickou show vystoupí žáci Základní školy Komenského 6, na akci zatančí taneční uskupení Gingers, k vidění bude také breakdance či romské tance. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet slackline neboli moderní provazochodectví, připraveny budou kreativní a výtvarné dílny, soutěže i hry. Nebude chybět ani obří bublifuk, fotokoutek, malování na tělo či turnaj ve stolním fotbálku. V rámci prevence bude připraven také slalom s brýlemi, které simulují stav po požití alkoholu nebo marihuany.

„Považujeme dnes za nezbytné, dětem a mládeži ukazovat možnosti, jak lze aktivně trávit volný čas. Na Funny Festu bude představeno hned několik aktivit, kterými se lze dobře zabavit i pobavit. Program jsme se navíc snažili vytvořit natolik pestrý, abychom zaujali každého návštěvníka a lidé si tak zakce odnášeli spoustu nových a zajímavých zážitků,“ vysvětluje Veronika Brychtová, vedoucí Ponorky NZDM.

Vstupné na akci je dobrovolné a výtěžek půjde na podporu Ponorky NZDM. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 07.09.2016 14:53




0 +
 

Hlavní zprávy