Dva hledaní v rukou policistů na Vysočině

V úterý 2. srpna se podařilo policistům na Vysočině zadržet dva celostátně hledané muže. V jejich rukou skončil třiatřicetiletý muž z Uherskohradišťska a jednadvacetiletý muž z Jičínska.

uniweb weby

První z nich se v současné době nacházel v domě v Náměšti nad Oslavou. „Policisté muže zadrželi před jedenáctou hodinou dopoledne a převezli na oddělení policie. Na hledaného muže byl v první polovině června vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že se trestu úmyslně vyhýbal, dopustil se trestného činu. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ popsal policejní mluvčí David Linhart s tím, že hledaného muže policisté následně eskortovali do brněnské věznice.

Vúterý před devátou hodinou večer zastavili policisté v Třebíči vůz VW Golf, které jelo ve směru od Cyrilometodějské ulice na ulici Bedřicha Václavka. „Při kontrole řidiče zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého muže z Jičínska, který řidičské oprávnění nevlastní. Navíc po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Na muže byl v polovině června stáním zastupitelstvím vydán souhlas se zadržením. Dechová zkouška byla u muže negativní. Policisté ho odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely, zkontrolovali vozidlo a zjistili, že nemá platnou technickou prohlídku, která skončila v lednu. Jednadvacetiletý muž je dále podezřelý ze spáchání dopravních přestupků, které policisté šetří,“ dodal policejní mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy