Havlíčkův Brod hospodařil v minulém roce s přebytkem, příjmy převýšily výdaje

Hospodaření Havlíčkova Brodu v roce 2016 skončilo kladnými čísly. Ve všech měsících uplynulého roku byly rozpočtové příjmy vyšší než vynaložené výdaje. Na jeho konci vykazovalo město přebytek hospodaření v objemu více než 19 milionů korun.

uniweb weby

„Rozpočtové příjmy byly oproti plánu o 6,2 procenta vyšší a činily tak 492 milionů korun. Rozpočtové výdaje jsme naopak o 5,7 procenta nedočerpali a jejich celková výše byla necelých 473 milionů korun,“ upřesnil starosta města Jan Tecl. 
Finanční hospodaření města ani jím zřizované organizace nevykazují žádné ztráty ani závazky po lhůtě splatnosti a město generuje již několik let provozní přebytek. Právě přebytek provozních příjmů nad výdaji umožňuje městu investovat do zlepšování stavu veřejných statků a realizovat projekty s dotační podporou národních nebo evropských fondů. 
„Peněžní prostředky z přebytků hospodaření z minulých let použijeme jako zdroj pro financování dalšího rozvoje města či komunálních služeb,“ doplnil Jan Tecl.
Aktuální vývoj hospodaření mohou občané města průběžně sledovat na webových stránkách města prostřednictvím aplikace Klikací rozpočet.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy