Hledal houby, našel granát

Houbař našel při sběru hub v pátek 5. srpna v lesním prostu v katastru Jivoví na Žďársku nevybuchlou munici. Podle policistů se jednalo se o dělostřelecký granát ráže 75 mm.

uniweb weby

„Policisté místo nálezu zabezpečili a na místo se dostavil policejní pyrotechnik, který si munici převzal klikvidaci. Nálezy munice a podobného materiálu jsou na Vysočině poslední době poměrně časté,“ přiblížila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že policisté se obracejí na možné nálezce, aby s nalezeným předmětem nebo podezřelou municí nikdy nemanipulovali a věc neodkladně oznámili na policejní linku tísňového volání 158.
„Místo by nálezce měl do příjezdu policejní hlídky označit a zajistit tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob. Nikdy totiž nelze vyloučit, že se jedná o ostrou munici, která by mohla při neodborné manipulaci explodovat a způsobit vážná i smrtelná zranění. Proto vyčkejte na místě příjezdu policie a nesnažte se nikdy nalezenou munici nebo jiné podezřelé předměty munici připomínající někam přenášet nebo dokonce převážet,“ uzavírá Dana Čírtková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy