Jarní tvoření a hravé dobrodružství na zámku Žďár nad Sázavou

Velikonoce na zámku Žďár nad Sázavou nabízejí zábavné a kreativní workshopy pro děti i dospělé. Dílny Jaro vítej! proběhnou ve dvou termínech a zaměří se na tvůrčí práce s hlinou a pohybem. Dále budou připraveny velikonoční dílny, hrnčířský kruh a výměna pokojových rostlin. Pro děti je připravena hra "Po stopách zámeckého zajíčka" s cenou účasti 50 Kč.

uniweb weby

Velikonoce jsou tady, a co by mohlo být lepším místem pro oslavu než zámek Žďár nad Sázavou? Zde se můžete těšit na celou řadu zábavných a kreativních workshopů, které ocení nejen děti, ale i dospělé! Přijďte si užít nezapomenutelný den plný jarního veselí v krásném prostředí zámku.

Jak již název napovídá, hlavním tématem akce je workshop 'Dílna Jaro vítej!'. Tento program bude probíhat ve dvou termínech - v 11 a v 15 hodin a je určen pro děti ve věku 6-12 let. Pozorování probouzení přírody bude doprovázet tvůrčí práce s hlinou, vodou a pohybem. Děti si vyrobí hliněnou semínkovou kouli, zapletou v rytmu májku a prozkoumají klíčení semen. Na závěr se seznámí s vodou jako nástrojem výtvarné techniky. Cena za účast v programu je 80 Kč na dítě, případný dospělý doprovod zdarma.

Připraveny jsou i velikonoční dílny, které budou probíhat průběžně po celý den. Obarvěte si vajíčka přírodními barvivy nebo si vyzkoušejte hrnčířský kruh a vytvořte si vlastní ozdobnou květinovou misku kladenou na váš stůl. Program je vhodný jak pro děti, tak pro dospělé a ceny za účast se pohybují od 30 do 200 Kč, v závislosti na dílně.

Široká nabídka zábavy zahrnuje také tzv. 'Otoč kytku', kde si můžete prohlédnout přebytky pokojových rostlin od ostatních zúčastněných a vyměnit si je za kytky, které doma máte navíc. Událost proběhne přímo na terase a je zcela zdarma.

Pro děti je připravena oblíbená hra 'Po stopách zámeckého zajíčka'. Zámecký zajímek se bohužel ztratil, a bude potřeba ho co nejrychleji najít. Vydejte se s dětmi po jeho stopách a prozkoumajte celý areál. Po vyřešení všech úkolů na vás čeká sladká odměna. Hra je vhodná pro děti od 6 do 12 let a cena za účast činí 50 Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy