Kraj Vysočina podporuje obnovitelné zdroje

Kraj Vysočina společně s Energetickou agenturou Vysočiny a Hasičským záchranným sborem uspořádal sérii seminářů pro starostky a starosty obcí. Semináře se zaměřily na možnosti a rizika spojená s obnovitelnými zdroji energie a realizací projektů.

uniweb weby

Série odborných seminářů, kterou připravil Kraj Vysočina ve spolupráci s Energetickou agenturou Vysočiny a Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina, tuto problematiku starostkám a starostům obcí ucelenou formou představila. Přiblížila jim příležitosti i rizika spojená s využíváním obnovitelných zdrojů energie a realizací projektů sdílení energií, nastínila, co obnáší založení a fungování energetického společenství, a v neposlední řadě se dotkla otázek požární bezpečnosti při instalaci a provozu fotovoltaických elektráren.

„Rozvoj komunitní energetiky vnímám jako velkou příležitost a krok ke stabilní a čisté energetice, posílení energetické soběstačnosti a odklonu od fosilních zdrojů energie,“ vyzdvihla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová. „Velmi mě proto těší, že starostky a starostové nejenom měst, ale i malých obcí na Vysočině se o toto téma aktivně zajímají a hledají cesty, jak prostřednictvím sdílení energie optimalizovat energetické hospodaření,“ dodala Hana Hajnová.

Semináře se konaly postupně v Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Pelhřimově, Žďáru nad Sázavou a Třebíči. S ohledem na vysokou aktuálnost tématu komunitní energetiky byl zájem o účast na seminářích značný a celkem se zúčastnilo 89 představitelů místních samospráv z Vysočiny.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy