Letní kino a noční prohlídky v Dukovanech

Letní kino pod věžemi a mimořádné noční prohlídky připravila Jaderná elektrárna Dukovany pro své návštěvníky. Každý zářijový pátek od devíti večer do jedné ráno se přihlášení jaderní nadšenci podívají do Infocentra, strojovny i skladu s použitým palivem. V rámci končících prázdnin se bude v sobotu 2. září poprvé přímo u elektrárny promítat v letním kině.

uniweb weby

Anděl Páně 2 a Teorie tygra jsou filmy, které mohou shlédnout návštěvníci přímo u Jaderné elektrárny Dukovany v letním kině v sobotu 2. září od 20:30. Vůbec poprvé bude možné díky spolupráci s kinematografem bratří Čadíků shlédnout filmy skulisou dukovanských chladicích věží a to nejen ze židlí a lavic, ale také přímo ze zaparkovaných aut na parkovišti u elektrárny.

Další raritou jsou noční prohlídky elektrárny, o které je tradičně velký zájem. Jejich kapacita 160 míst se naplnila během prvního týdne po jejich uveřejnění. Exkurze se konají včase od 21:00 do 1:00 hodin a bylo nutné se na ně předem přihlásit. Zájemci navštíví Infocentrum, výcvikový trenažér pro operátory, strojovnu parních turbín a sklad kontejnerů spoužitým palivem. To vše za odborného výkladu průvodkyň.

Celkově už od ledna navštívilo elektrárnu 18 896 osob, z toho 423 cizinců z různých zemí (např. Čína, Venezuela, Bolívie, USA, Polsko, Rakousko, Japonsko, Singapur a další). Zájem o Jadernou elektrárnu Dukovany u veřejnosti stále roste, elektrárna tak patří k nejnavštěvovanějším místům regionu a je na třetím místě v návštěvnosti všech Infocenter ČEZ v republice. Velkému zájmu se těšíila i prázdninová akce 24 hodin otevřených dveří, kterou navštívilo rekordních 1052 osob.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy