Letošním Funny Festem oslaví žďárská Ponorka dvacáté narozeniny

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje třetí ročník multižánrového festivalového odpoledne, které bude plné hudby a zábavy. Akce se letos uskuteční 8. září od 15.00 v prostorách Zámku Žďár nad Sázavou.

uniweb weby

Putovní festival umožní prezentaci hned několika hudebním kapelám a tanečním uskupením z Vysočiny. Své umění předvedou např. hudební kapela Vzhůru a níž, Revock, či AmaTer. Dále vystoupí účastník soutěže Česko Slovensko má talent 2015 Daniel Šafařík, taneční skupina Gingers, bubeníci ze ZŠ Komenského 6 a v programu je také zařazeno dramatické představení You, generace ze ZUŠ Jana Štursy. 

Žďárský Funny Fest není však jediným letošním festivalem pod hlavičkou Oblastní charity. 25. srpna se Funny Fest uskuteční ve Velkém Meziříčí a 26. října v Bystřici nad Pernštejnem.  Putovní akce si klade za cíl především přiblížit veřejnosti fungování místních nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a minimalizovat tak předsudky vůči nim. Jejich posláním je poskytovat zázemí, pomoc a podporu dětem a dospívajícím, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci nebo jsou jí ohrožení, a přispívat ke zlepšení kvality jejich života.

Za opravdu bohatým programem festivalu stojí také snaha poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času dětí a mládeže. Na Funny Festu jsou představovány možnosti, jak se lze zabavit a trávit volný čas aktivně. Nejedná se tedy pouze o klasický festivalový program. Pracovníci Ponorky a celá řada dobrovolníků připravuje nejrůznější aktivity zaměřené na nejmenší děti, mládež a dospívající i rodiče. Těšit se tak můžeme na slackline neboli moderní provazochodectví, kreativní a výtvarné dílničky, zábavné soutěže, malování na tělo, originální fotokoutek, obří bublifuk, turnaje ve stolním fotbálku, nebo v rámci prevence na slalom s brýlemi, které simulují stav po požití alkoholu či marihuany. Nově také přibude možnost vyzkoušet si tvorbu legálního graffiti. 

 „Funny Festem letos oslavíme dvacet let fungování Ponorky, proto si také všichni budou moci zasoutěžit o hodnotné ceny. Věřím, že program je natolik pestrý, že si každý návštěvník najde to své a domů bude odcházet se spoustou zajímavých zážitků,“ dodává Veronika Brychtová, vedoucí Ponorky NZDM.

Vstupné na celý festival je pro návštěvníky dobrovolné. 

Letošní Funny Fest s Ponorkou se uskuteční za podpory Města Žďár nad Sázavou. 

Autorka: Tereza Mikešová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy