Muž si přivlastnil platební kartu a snažil se vybrat peníze

Humpolečtí policisté objasnili případ neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, který se stal v polovině února v odpoledních hodinách v jedné z prodejen ve Lnářské ulici v Humpolci. Podezřelý muž si přisvojil peněženku s doklady a platební kartou, kterou její majitelka v obchodě zapomněla.

uniweb weby

„Ještě tentýž den večer se muž pokusil na tuto kartu v jednom z bankomatů v Humpolci vybrat finanční hotovost. Vzhledem k tomu, že platební karta byla blokována, k žádné finanční transakci nedošlo a bankomat kartu nevydal zpět. Policisté přijali oznámení, vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení. Na základě získaných informací policisté zjistili, že si peněženku s kartou přivlastnil šestadvacetiletý muž, který se pokusil i o výběr.

Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že případ řeší ve zkráceném přípravném řízení a nadále ho prověřují. Muži za takový trestný čin hrozí trest odnětí svobody až na dva roky


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy