Na Vysočinu se vrací preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne

Preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne a Vidíme se proběhnou ve druhé polovině týdne na Vysočině, policisté budou dohlížet na přechody ve středu 5. dubna u Základní školy Wolkerova v Havlíčkově Brodě, ve čtvrtek 6. dubna u kina na třídě Legií v Pelhřimově a v pátek 7. dubna na silnici II/405 u hřiště při příjezdu do Brtnice.

uniweb weby

V roce 2016 šetřili policisté na Vysočině celkem 122 dopravních nehod s účastí chodců, zemřeli při nich čtyři lidé, jedenáct utrpělo těžké zranění a 101 chodců se při nehodách zranilo lehce. V 39 případech dopravní nehodu zavinili sami chodci. Při šetření sedmnácti nehod policisté zjistili, že chodec byl pod vlivem alkoholu.

„Letos se budou policisté v rámci běžného výkonu služby a při mimořádných dopravně bezpečnostních akcích zaměřovat na kontrolu chodců s cílem co nejvíce zvýšit jejich právní vědomí v oblasti bezpečného chování v silničním provozu.  Začátkem dubna se na Vysočině uskuteční dvě dopravně bezpečnostní akce zaměřené na chodce. Jedna z nich – celorepublikový projekt Vidíme se - bude  zaměřená na viditelnost účastníků silničního provozu. Akce začala už loni začátkem prosince a pokračovala v lednu a v únoru letošního roku. Do dubnové dopravně bezpečnostní akce budou zapojeni především dopravní policisté, kteří se ve spolupráci s policisty oddělení tisku a prevence budou v rámci kontrol zaměřovat na chodce, zdali dodržují všechna ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, “ uvedl policejní komisař David Linhart.

Souběžně bude probíhat preventivní projekt Zebra se za Tebe nerozhlédne!, který Policie České republiky uskutečňujue už deset let dvakrát ročně po celém území České republiky. „Cílem projektu je preventivně působit na chodce a další účastníky silničního provozu především v blízkosti přechodů pro chodce tak, aby chodci uměli správně přecházet přes komunikaci v místech, kde je vyznačený přechod pro chodce, ale také v místech, kde takový přechod není,“ dodal David Linhart.

Program akce
Středa 5. dubna 7.00–8.00 ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod

Čtvrtek 6. dubna 12.00–13.00 u kina na třídě Legií v Pelhřimově

Pátek 7. dubna 7.00–8.00 příjezd do Brtnice u hřiště na silnici II/405




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy