Nadějní šéfkuchaři z Vysočiny ovládli prestižní gastronomickou soutěž

Šéfkuchařka Kristýna Zajícová z Kraj Vysočina zvítězila v 24. ročníku prestižní kuchařské soutěže v hotelu Pupp v Karlových Varech. Letošní téma soutěže bylo podmáslí, které muselo být součástí připravovaného menu. Zajícová a její tým z hotelové školy v Jihlavě tak potvrdili úspěch regionu ve světě gastronomie.

uniweb weby

Kraj Vysočina: Šéfkuchařský talent Kristýna Zajícová má na svém kontě další prestižní úspěch, když se stala vítězkou letošního 24. ročníku tradiční kuchařské soutěže ve vyhlášeném Karlovarském hotelu Pupp. Tématem letošního soutěžního roku bylo podmáslí – oblíbená ingredience české kuchyně, která musela být zakomponovaná do připravovaného menu. Soutěžící tak předváděli své umění v přípravě jak slaných, tak sladkých pokrmů.

Kulinární soutěž se skládá ze dvou kategorií. V první, takzvané studené kategorii, přiveze student již připravené pětichodové menu, které se poté vystaví před porotou i veřejností. Návštěvníci soutěže mají možnost toto menu prohlédnout a ocenit výtvarné a aranžérské dovednosti soutěžících. Ve druhé části se studenti pustí do přípravy studeného nebo teplého předkrmu na místě, a to přímo před zraky veřejnosti. Na tuto část úkolu mají pouhých 30 minut v zázemí a 15 minut na dokončení na podiu.

O kvalitě pokrmů rozhoduje odborná porota složená ze špičkových kuchařů a cukrářů, mimo jiné i z národního kulinářského týmu. A právě Kristýna Zajícová z Kraj Vysočina dokázala svým jídlem porotu zaujmout a zvítězit v soutěži, která je považována za jednu z nejnáročnějších a nejprestižnějších.

Školství v Kraji Vysočina je známo svou velkou pozorností věnovanou gastronomickým oborům a středoškoláci se pravidelně účastní různých národních soutěží. “Účast na tak prestižních soutěžích, jako je ta karlovarská, jde tak trochu mimo realitu běžné výuky. Je to více než běžná praxe, je to o obrovském odhodlání a dřině jak ze strany mistrů, tak i soutěžících žáků,” uvedl Libor Fasora, ředitel OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava.

Vítězství Kristýny Zajícové a týmu kuchařských mistrů OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava je dalším důkazem úspěchu regionu v gastronomickém světě. Kraj Vysočina také již několik let zapojuje žáky hotelových škol do gastroakademie, která se zaměřuje na společné vzdělávání studentů, pedagogů i kuchařů a pořádá národní kulinářské soutěže Trophée Mille Česká republika. Její vítězství tak dále upevňuje pozici Kraj Vysočina v národním i mezinárodním gastrosvětě.

Gratulujeme Kristýně Zajícové a týmu kuchařských mistrů OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava k vítězství a přejeme další úspěchy ve světě gastronomie.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 27.01.2024 11:08



0 +
 

Hlavní zprávy