O sociální podpoře v Rodinném centru Cipísek v Humpolci

V úterý 25. října zahájila Renata Nekolová první akcí v Rodinném centru Cipísek v Humpolci projekt nazvaný Workshopy na téma dávek státní sociální podpory ve vybraných rodinných centrech v Kraji Vysočina.

uniweb weby

Workshopu studentky třetího ročníku dálkové formy studia oboru sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava se zúčastnilo jedenáct maminek včetně zástupkyně rodinného centra. Cílem akce bylo seznámit přítomné s jednotlivými dávkami státní sociální podpory, s konkrétními tiskopisy pro uplatnění nároku na jednotlivé dávky. Zájemkyním autorka projektu zodpověděla dotazy a společně řešily konkrétní situace. 
„Pro účastnice workshopu jsem vytvořila pracovní listy s řešenou problematikou a zástupkyni Rodinného centra Cipísek jsem předala brožuru se stručnými informacemi o dávkách státní sociální podpory,“ uvedla autorka projektu Renata Nekolová. „Ze strany účastníků bylo pozitivně hodnoceno konání workshopu v příjemném, „domácím“ prostředí a jeho praktické zaměření“, dodala autorka projektu.
Další akce projektu se uskuteční ve čtvrtek 10. listopadu v Mateřském centru Ledňáček v Ledči nad Sázavou.
Projekt Workshopy na téma dávek státní sociální podpory ve vybraných rodinných centrech v Kraji Vysočina zpracovává Renata Nekolová v rámci závěrečné absolventské práce, a navazuje tak na úspěšný projekt, který pro stejnou cílovou skupinu připravila v loňském školním roce během praxe ve druhém ročníku. Autorka projektu se problematice státní sociální podpory dlouhodobě věnuje v rámci svého zaměstnání na Kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR v Humpolci.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy