Od bluesového tria k funkovým soulovým vrcholům

Britský zpěvák a kytarista Thomas Atlas se vydává na hudební cestu plnou funku, soulu a blues. Původem z Birminghamu, působí hlavně v Londýně. Ve svých 12 letech už hrál po celé Británii.

uniweb weby

Vydat se na putování hudebním světem plným funku, soulu a bluesových tónů nám  10. dubna 2024 od 19:00 umožní britský zpěvák a kytarista Thomas Atlas. Původem z Birminghamu, avšak nyní již působí především v metropoli Anglie - Londýně. Jeho pódiové jméno - Tom C. Walker - představuje inkarnaci mnohaleté hudební cesty nabité talentem, který není omezen žádnými hranicemi. Jeho schopnosti se projevují především skrze jeho výjimečný zpěv a jedinečnou hru na kytaru.

Totožnost 'Thomas Atlas Soul Band' se vystavěla díky muzikálnímu odkazu, který Tom začal psát od velmi raného věku. Již od svých 12 let tažen vášní pro hudbu hrál po celé Británii s mnoha zkušenými hudebníky. Nejen že měl šanci studovat hudbu u legendárního producenta Richarda Digby Smithe, ale také strávil rok v texaském Austinu, kde se setkal a spolupracoval s místními bluesmany.

Jeho nadějné hudební dobrodružství pokračovalo ve formě bluesového Tom Walker Tria, v jehož čele stál po více než sedm let. S triem hrál na nejprestižnějších místech po celé Británii, mimo jiné ve známém Jazz Clubu Ronnie Scott v londýnském Sohu. Tato sestava mu přinesla příležitosti spolupracovat s hudebníky, kteří psali historii britského popu.

V roce 2019 ale přichází nečekaný zvrat. Tom C. Walker otevírá novou kapitolu své hudební kariéry formou „Thomas Atlas Band“, která si klade za cíl oslovit posluchače nejen bluesem. Spolu s funkem, soulem, špetkou jazzu a analogovým zvukem nahrávek se Thomas Atlas Band postupně vypracovala na velkého hráče na mezinárodní hudební scéně. Hit 'Juice' z jejich posledního alba si získal srdce posluchačů po celém světě i uprostřed covidové krize, díky Spotify.

Sledování této zářivé hudební hvězdy, jak se pohybuje napříč hudebními žánry, je nejen inspirující, ale také naprosto okouzlující. Nezmeškejte tuto příležitost zažít živý koncert Thomase Atlase se svou kapelou. Vstupenky jsou již v prodeji za cenu 180,- Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy