Počátecké náměstí ožije v sobotu Sousedskou slavností a domy otevřou své dveře

V sobotu 13. srpna se Palackého náměstí v Počátkách stane místem setkání sousedů, nejen těch počáteckých. Program začíná v dopoledních hodinách a potrvá až do večera.

uniweb weby

Už v 9.00 zahájí slavnost Sousedskou snídaní, v 10.00 vystoupí na náměstí folková skupina Klaret a začne program pro děti, který se bude skládat zher, výtvarných dílniček, divadla, čtení a promítání pohádek. Po celý den budou na náměstí, pro malé i velké, kdispozici deskové hry, kulečník a další místa kvolné zábavě.

Během odpoledne vystoupí na náměstí bratislavská folkrocková skupina Nebe na zemi, bude možné se zapojit do happeningu na počest Otokara Březiny a přitom všem pokračovat vpříjemném korzování, občerstvování se a povídání nejen se sousedy. Zvídaví a milovníci staré architektury se mohou zúčastnit akce Otevřené domy, vrámci které majitelé některých domů vměstské památkové zóně nechají nahlédnout do běžně nepřístupných zákoutí, zejména chodeb, dvorů a sklepů, které si mnohde uchovaly svou původní renesanční podobu. Společná prohlídka sodborným komentářem začne ve 14.00 před radnicí. Během celého dne budou na náměstí nejen hry a dílničky, ale bude možné si zakoupit výrobky z chráněné dílny Jeřabina, nebo si prohlédnout výstavu místních výtvarnic. Na závěr slavnostní proběhne ve 20.00 představení divadla Zmatkaři z Dobronína.

„Celý program má„suchou“ i „mokrou“ verzi, a proto zveme veřejnost, děti i dospělé, aby si přišli užít jeden letní den v Počátkách,“ dodává Michaela Kešnerová, koordinátorka Sousedské slavnosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.08.2016 18:49




0 +
 

Hlavní zprávy