Potravinová banka Vysočiny získá více podpory

Kraj Vysočina zvýší finanční podporu potravinové banky o 50 tisíc na celkem 350 tisíc korun kvůli rozvoji činností banky a rostoucím nákladům. Kromě toho kraj pořídí 2500 omyvatelných distribučních tašek za 95 tisíc korun pro potřebné.

uniweb weby

Kraj Vysočina letos uvolní více finančních prostředků pro podporu potravinové banky. Tato instituce, která sehrává zásadní roli při poskytování pomoci potřebným v kraji, získá v letošním roce o 50 tisíc korun více než v uplynulém roce. Celkově tak kraj poskytne 350 tisíc korun z jeho rozpočtu na podporu činnosti potravinové banky Vysočina.

Jan Tourek, představitel kraje Vysočina, uvedl hlavní důvody pro zvýšení finančních prostředků. „Navýšení je důsledkem rozvoje činností banky, většího počtu podpořených osob a s tím souvisejících rostoucích nákladů, zejména na provoz výdejen a rozvoz čerstvých balíčků,“ prohlásil Tourek. V minulém roce se jeho pomocí k potřebným na Vysočině dostalo celkem 661 tun potravin.

Kraj Vysočina bude podporovat potravinovou banku také prostřednictvím 2500 omyvatelných distribučních tašek. Lidé, kteří jsou v nouzi, obdrží potraviny v těchto taškách. Tašky pořídí kraj za téměř 95 tisíc korun.

Potravinová banka získává potraviny a drogistické zboží z šesti supermarketů, které pak dovezou do svého skladu. Tam je pracovníci banky třídí pro další distribuci lidem v nouzi, jako jsou senioři, děti rodin v krizi, samoživitelé a jiní potřební. Organizace tímto způsobem rovněž zachraňuje potraviny, které by jinak skončily v popelnici. Jde například o čtyřicet tun ovoce a zeleniny, které bylo letos zachráněno.

Mobilní výdejny potravinové banky, které fungují ve spolupráci s městy a obcemi, týdně distribuují přibližně 350 balíčků. Lidé v nouzi mohou získat osobní kód opravňující k převzetí pomoci v určeném čase a termínu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy