Předvánoční prodej v ledečském Petrklíči: Co drobnost, to originál

Klienti ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB) nachystali společně s jeho pracovníky celou řadu originálních vánočních ozdob, dekorací i dárečků, které v týdnu od pondělí 28. listopadu do pátku 2. prosince nabídnou k prodeji všem, kteří zavítají na jeho sídla na adrese Barborka 1324.

uniweb weby

Předvánoční prodej nejrůznějších drobností ovšem nebude „jen“ obyčejným předvánočním prodejem nejrůznějších drobností. Každý výrobek, který návštěvníci Petrklíče uvidí, totiž vytvořily šikovné ručičky s láskou a péčí. Navíc co kus, to skutečný originál. „Prodávat budeme svíčky, polštářky, nahřívací polštářky s peckami, dekorace z korálků, drobné doplňky jako jsou náušnice či náramky, obrázky na zeď, malované dřevěné krabičky,  látkové kapsáře, látkové pytlíky na záda i s malůvkou, sušené bylinky a spoustu dalších výrobků,“ vyjmenovala pro představu sociální pracovnice Centra sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou Bc. Ivana Tomanová. 

V neposlední řadě je podstatný i fakt, že tvořivé dílničky, na nichž zmíněné drobnosti vznikají, jsou pro zdravotně či mentálně postižené klienty Petrklíče a seniory, kteří se ve stacionáři rovněž scházejí, důležitou součástí jejich života. „Například práce s korálky jim pomáhá procvičovat jemnou motoriku. Klienti je navlékají na šňůrku, třídí podle barev a podobně. Ti šikovnější z nich vyrábí dekorace,“ potvrdila Ivana Tomanová. 
Výtěžek z předvánočního prodeje výrobků v Petrklíči poputuje na podporu činností ve službách OCH HB. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy