Rekonstrukce gynekologického pavilonu v Novém Městě na Moravě začíná

Projekt na rekonstrukci gynekologického pavilonu a výstavbu dialyzačního centra v nemocnici Nové Město na Moravě začíná. Náklady přesahují půl miliardy korun.

uniweb weby

Stavba nového gynekologického pavilonu a dialyzačního centra v nemocnici Nové Město na Moravě je připravena na zahájení. Tento ambiciózní projekt, který si vyžádá více než půl miliardy korun, se zaměřuje na kompletní renovaci gynekologického pavilonu, a zároveň na výstavbu nové, moderní budovy pro dialyzační centrum.

Hejtman Jiří Schrek informoval, že rekonstrukce gynekologického pavilonu bude probíhat postupně a za plného provozu. Cílem společného projektu je optimalizace výstavby a úspory nákladů, jelikož nové budovy budou sousedit a budou propojeny podzemním kolektorem. “Výhodou jednoho staveniště je možnost sdílení stavebního materiálu, techniky a personálu,” upřesnil hejtman Schrek.

Gynekologický pavilon je jednou z nejstarších budov nemocničního areálu, otevřen byl již v roce 1978. Proto je nutná jeho komplexní rekonstrukce. 'Nyní je to čtyřpodlažní budova, stavební záměr počítá s tím, že se ještě jedno patro nastaví,' uvedl hejtman. Součástí projektu jsou nové pokoje, ambulance a menší operační sály.

Hejtman dále upozornil na stále rostoucí potřebu dialyzačních služeb pro pacienty. Kapacita současného zařízení nestačí pokrýt rostoucí poptávku. Proto byl zahájen projekt výstavby zcela nové budovy pro dialyzační centrum. Prvním krokem bylo otevření hemodialyzačního střediska v listopadu 1994, které se později rozrostlo o další dvě lůžka. V současné době je k dispozici celkem 14 lůžek pro dialýzu, které navštěvuje 66 pacientů.

S vybudováním nového dialyzačního centra se počet lůžek téměř zdvojnásobí na 24 lůžek, z nichž tři budou v režimu izolace. Helena Zelená Křížová dodala: “Nový pavilon dialýzy bude částečně zasazen pod terén parku, dostatek denního světla zajistí světlík v zelené střeše. Budova bude mít jedno nadzemní patro a suterén.” Tímto způsobem bude nemocnice Nové Město na Moravě dále přispívat k zajištění zdravotní péče na nejvyšší úrovni v regionu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy