Sloučení krajského muzea a galerie

Plán sloučení Krajského muzea Vysočiny Havlíčkův Brod a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě čeká na schválení krajských zastupitelů. Nová instituce by měla vzniknout od ledna pod názvem Galerie a muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod., přinést větší efektivitu, úspory v provozních nákladech a nové možnosti financování z projektů.

uniweb weby

Historie Krajského muzea Vysočiny Havlíčkův Brod a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě se pozvolna začína psát společnými pery. Nyní je připraven plán sloučení obou sbírkových organizací, který čeká na schválení krajských zastupitelů, kteří se o něm rozhodnou na příštím zasedání.

Od prvního ledna příštího roku by tak měla vzniknout nová instituce pod názvem Galerie a muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. A jaké tedy mohou být přínosy pro návštěvníky a zaměstnance, kterých se tato změna dotkne?

Těšit se můžeme na spojení odborných sil a specialistů, kteří budou pod jednou střechou. Tato symbióza obohatí obě strany o nové možnosti spolupráce, což by mělo vést k větší efektivitě práce, zdůraznila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Pro oba sousedící domy přinese toto sloučení jen pozitiva. Jejich geografická blízkost a vzájemná provázanost přinese větší efektivitu v práci a přinesou to i návštěvníkům. Budoucnost obou krajských organizací také slibuje další finanční úspoření v provozních nákladech.

Jednotný název jedné webové stránky, jednoho účetního programu a sdílených licencí tyto zaměstnance nepochybně potěší. Navíc by se díky tomu mohly zvýšit i možnosti financování z projektů, což umožní rozvoj a zhodnocení obou těchto kulturních center.

Podle ředitele galerie Aleše Veselého, je také připravena řada společných projektů, které představí nový rozměr spolupráce muzea a galerie. Prvním z nich by měla být výstava s pracovním názvem Chudoba, která se otevře v lednu a stane se prvním společným projektem obou institucí pod jednou hlavičkou.

Budoucnost těchto dvou institucí tak vypadá jasně. Nová fáze v jejich fungování přinese užitek nejen jejich návštěvníkům, ale také zaměstnancům, kteří získají možnost se podílet na rozvoji těchto dvou kulturních center. Očekáváme společné projekty, které obohatí kulturní život Havlíčkova Brodu a přinesou do města nové návštěvníky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy