Třebíčská Hvězda viděla souboj amerických nadhazovačů

V souboj dvou nadhazovačů se proměnilo druhé utkání baseballové extraligy, které měli diváci možnost vidět o víkendu Na Hvězdě v Třebíči. Za domácí Nuclears se v duelu proti brněnské Technice na kopec poprvé postavil téměř dvoumetrový levoruký Američan Devon Barker a hned ukázal, že bude dělat pálkařům v nejvyšší české soutěži velké problémy.

uniweb weby

Technika Brno ale vyrukovala se stejnou zbraní a jejich mohutný americký nadhazovač Peter Gehle se stal hvězdou zápasu a rozhodujícím faktorem v jinak velmi vyrovnaném utkání. Peter totiž dominoval nejen na nadhozu, kde hráčům Třebíče nadělil celkem 13 strikeoutů a umožnil jen čtyři hity, ale dokázal se prosadit proti svému krajanovi i v útoku. Ze čtyř startů na pálce si připsal tři odpaly, z toho jeden dvoumetový, a dokázal stáhnout dva doběhy.

„Kvůli Gehlemu jsme to měli v útoku složité. Rozhodujícími momenty byly dvě chyby naší obrany v šesté směně a skutečnost, že jsme ve čtvrtém inningu nedokázali při obsazené druhé a třetí metě skórovat,“ hodnotil vývoj utkání třebíčský trenér Jan Gregor. Stejně viděl příčiny vítězství Techniky 0:3 i zástupce Brna Richard Sázavský. „Rozhodly chyby Třebíče a skvělý výkon Gehleho.“

K odvetě na Kraví hoře odjížděl tým Nuclears s nadějí, že se dokáže lépe prosadit. Příležitost na nadhozu dostal nejdříve mladičký Lukáš Hlouch, kterého v závěru utkání vystřídal Michal Pruša. Technika opět těžila především z chyb třebíčské obrany, které dokázala tvrdě trestat, a připsala si výhru 5:0. „Naši polaři dnes vytvořili v obraně pět errorů, které nás stály čtyři body.“ Shrnuje výkon svých svěřenců trenér Nuclears Jan Gregor. Zároveň si ale chválí situaci na nadhozu: „Silnou stránkou našeho týmu jsou naopak nadhazovači, kteří ve dvou utkáních s Technikou umožnili soupeři pouze dva body.“

Do dalšího kola extraligy si Nuclears věří. Narazí v něm totiž na dalšího nováčka soutěže, který také zatím nedokázal zvítězit. Loňští finalisté 1. ligy na sebe nejdříve narazí v pátek během večerního zápasu v Blansku. Stadion Na Hvězdě pak přivítá duel Třebíč Nuclears – Olympia Blansko v sobotu 15. dubna od 16.00.


Text k foto …6515: Jan Urbánek (v bílém) hrával Extraligu už v minulosti. Tenkrát hájil barvy brněnské Techniky. Dnes se proti Technice postavil v nejvyšší soutěži za svůj domovský klub Třebíč Nuclears.

Text k foto …6870: Zkušený reprezentant v dresu Techniky Brno Martin Střítecký krade hráčům Nuclears druhou metu.

Text k foto …6926: Během odvety na Kraví hoře se do hry proti Technice dostal za Třebíč také mladičký Miroslav Křivánek (v tmavém dresu).


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy