V humpoleckém Šatníku už voní jaro a Velikonoce

Pracovnice humpoleckého Střediska charitní pomoci, takzvaného Šatníku, už pilně připravují originální dekorace k vítání jara a velikonočních svátků.

uniweb weby

V tuto chvíli představují veselé králíčky z papíru, věnce k zavěšení na dveře, kuřátka vykukující z nitěné, barevné skořápky, svíčky s nejrůznějším dekorem, látkové králíčky i slepičky či nitěná vajíčka. Zájemci si vybrané drobnosti mohou přímo v Šatníku již nyní zakoupit. Výtěžek poputuje na podporu činností Oblastní charity Havlíčkův Brod

Kromě zmíněných dekorací se pracovnice chystají i na realizaci dalších, veselých nápadů. „Rády bychom se pustily do tvorby jarních aranžmá. Už máme jisté představy, tak uvidíme, jaký bude vývoj,“ usmála se vedoucí Střediska charitní pomoci Lenka Hložková. 

Jak vzápětí potvrdila, několik velikonočních drobností už našlo své majitele. „Lidé chodí, ptají se, co letos vyrábíme, a když jim něco padne do oka, hned si to zakoupí. Naše výrobky prodáváme jednak přímo ve středisku, a jednak se chystáme také na velikonoční jarmarky, třeba do Kejžlice,“ prozradila Lenka Hložková. 

V Šatníku tradičně vznikají kromě jarních maličkostí také například vánoční dekorace a malé dárečky. Všechny ručně vyrobené drobnosti se dají zakoupit jak přímo ve středisku - Máchova 1607 (nad hasičskou zbrojnicí), tak i na nejrůznějších prodejních výstavách, o kterých včas informujeme. Velikonoční prodejní výstavu pro veřejnost chystá i další služba při Oblastní charitě Havlíčkův Brod, a to Centrum sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou. Bude se konat v týdnu od 3. do 7. dubna vždy od 9.00 do 15.00 v prostorách Petrklíče na adrese Barborka 1324. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy