V roce 2016 vytvořila Česká pošta 149 nových pošt Partner, patnáct vzniklo na Vysočině

Česká pošta v roce 2016 pokračovala v projektu Pošta Partner. Za uplynulý rok převedla na smluvní partnery celkem 149 provozoven. Celkem tak ke konci roku bude fungovat v celé České republice 239 pošt Partner. Na Vysočině otevřela Česká pošta nových patnáct a celkem jich má v regionu devatenáct.

uniweb weby

„Počet smluv na provozování pošt Partner uzavřených v roce 2016 přesáhne plánované číslo 200. Přesný počet smluv bude možné uvést po 1. 1. 2017. Česká pošta bude mít v cílovém stavu zhruba 700 vlastních provozoven a zhruba 2 500 pošt Partner. Pošta Partner je plnohodnotnou alternativou pošty. Rozdíl spočívá v tom, že je provozována třetí osobou, nikoli Českou poštou. Z hlediska poskytovaných základních poštovních služeb není mezi pobočkou a poštou Partner žádný rozdíl.

Pošta Partner poskytuje všechny základní služby, tj. příjem a výdej listovních a balíkových zásilek, příjem a výplatu poštovních poukázek, vybrané bankovní služby, výplatu důchodů, SIPO, prodej poštovních cenin a zboží, prodej kolkových známek a vybrané služby, jako jsou například On-line dobíjení předplacených SIM karet, prodej losů okamžitých loterií, prodej dálničních kupónů a volný prodej tisku,“ přiblížil Matyáš Vitík, tiskový mluvčí České pošty.


Vysočina
patří s devatenácti poštami partner mezi kraje s nadprůměrným počtem, více má Ústecký kraj (31), Královéhradecký kraj (28), Moravskoslezský kraj (26), Jihomoravský kraj (23), Pardubický kraj (23), Středočeský kraj (22) a Olomoucký kraj (21), naopak méně Plzeňský kraj (12), Liberecký kraj (11), Jihočeský kraj (8), Zlínský kraj (8) a Karlovarský kraj (7).



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.12.2016 15:38




0 +
 

Hlavní zprávy