V Třebíči startuje baseballová extraliga

Třebíčský stadion Na Hvězdě čeká hned v sobotu 1. dubna historicky první utkání extraligy, kterou vloni vybojoval mladý tým Nuclears, jehož základ tvoří hlavně talentovaní mladí hráči juniorského věku. Do bojů proti nejlepším extraligovým týmům ale Třebíč posílí několik atraktivních zahraničních baseballistů.

uniweb weby

„Už v úvodním domácím duelu proti Eagles Praha se mohou diváci těšit na zadáka Taylora McKnighta z Los Angeles. K němu se pak během první půlky dubna přidají tři další borci, z Ameriky a Austrálie, kteří přes zimu hrají v nejvyšších baseballových soutěžích u protinožců,“ říká hlavní trenér A týmu Nuclears Jan Gregor.

A jak se připravuje na vstup do sezyny zbytek týmu z Vysočiny? „Dokončujeme poctivou zimní přípravu v tělocvičnách a pálkovacím tunelu. O přípravných utkáních jednáme s nejlepšími týmy na Slovensku a v Chorvatsku. Hřiště Na Hvězdě je zatím hodně promáčené, takže za první venkovní přípravou budeme cestovat,“ doplňuje lodivod Nuclears.

Na otázku, jaké jsou šance a cíle nováčka v nejvyšší soutěži, Jan Gregor odpovídá: „Chceme se poprat o co nejlepší výsledek a asi největší výzvou je pro nás zkusit vybojovat postup do závěrečného play-off. Letošní ročník Extraligy bude díky cizincům, kteří doplnili všechny celky, velice kvalitní a vyrovnaný. Stejně jako můžeme kohokoliv porazit, můžeme i s kýmkoliv prohrát…“

A čím by Gregor rád nalákal diváky na úvodní domácí zápas? „Naši mladíci jsou na favorita letošního ročníku Extraligy nažhaveni a budou bojovat o každou metu. Soupeř se určitě představí silnou pálkou v čele s vítězem loňského homerun derby v All Star Game Matějem Hejmou.“

Zápas Nuclears proti Eagles Praha začíná v sobotu 1. dubna na třebíčské Hvězdě v 16.00.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy