Vysočina ovládla soutěž Enersol

V celostátním kole soutěže Enersol zvítězili studenti z Vysočiny ve všech třech kategoriích. Ondřej Vytlačil a Filip Lacina představili Agrovoltaiku.

uniweb weby

V kategorii Enersol a praxe se vítězi celostátního kola stali Ondřej Vytlačil a Filip Lacina z AGTS Bystřice nad Pernštejnem, kteří představili Agrovoltaiku. První místo si z kategorie Enersol a inovace odvezla Tereza Praislerová z Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem, ve své práci se zaměřila na Farmaka ve vodním prostředí. V sekci Enersol a popularizace zazářily Markéta Svobodová a Zuzana Černá z Gymnázia, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou s prací Plýtvání potravinami.

Krajské vítězné družstvo dále tvořily školy VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, SPŠ stavební ak. St. Bechyně Havlíčkův Brod, SZŠ a VOŠZ Žďár nad Sázavou a Gymnázium Humpolec.

„Letošní ročník byl výjimečný z hlediska kvality prací ve všech krajích a také jedinečného úspěchu naší reprezentace z Vysočiny. Vyhrát všechny kategorie se v historii Enersolu už mnoho let nestalo. Děkujeme Kraji Vysočina, sponzorům a všem školám za podporu a účast. Podíl na vítězství mají všichni jmenovaní,“ vyzdvihl ředitel Regionálního centra Enersol Czech Josef Charamza.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy