Zloděj kradl v rodinném domě v Leskovicích

Policisté v Pelhřimově prověřují okolnosti přečinu porušování domovní svobody, který se stal v Leskovicích na Pelhřimovsku, kde dosud neznámý pachatel neoprávněně vnikl v pondělí 15. srpna odpoledne bez použití násilí do rodinného domu.

uniweb weby

„Pachatel využil neopatrnosti majitelů a do jejich příbytku vešel neuzamčenými dveřmi. Při prohlídce bytových prostor mu padla do oka volně odložená peněženka, ze které odcizil finanční hotovost ve výši 4 000 korun. Zloděj poté odešel hlavními vchodovými dveřmi, které si odemkl klíčem ponechaným v zámku,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Procházka. Policisté proto doporučují všem obyvatelům Vysočiny, aby nepodceňovali zabezpečení svých bytů, domů a ani chat.

„V případě že se vzdalujete, byť i jen na pár chvil, ze svého obydlí je vždy důležité zkontrolovat všechna okna, zda jsou zavřená, nebo zajištěná ve ventilační poloze. Je také důležité uzamknout všechny dveře a nespoléhat se na to, že jste za chvilku zpět a nemůže se nic stát. Klíče od zámků dveří noste stále při sobě a pokuste se vyvarovat známých úkrytů například pod květináč, nebo kámen. Dodržováním těchto základních pravidel chráníte především svůj majetek,“ dodává Tomáš Procházka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.08.2016 14:21




0 +
 

Hlavní zprávy