Domov bez zámku v Náměšti nově zdobí dvacetimetrová nástěnná malba

Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), která se uchází o dostavbu českého jádra, podpořila v rámci prohlubování česko-korejského partnerství 12 institucí sociálních služeb v Kraji Vysočina. Kromě hmotné pomoci organizacím se zaměstnanci společnosti zapojili do korejsko-českého dobrovolnického programu pro pomoc seniorům nebo zdravotně a mentálně hendikepovaným. Dobročinný projekt ve čtvrtek 24. srpna vyvrcholil odhalením velkoplošné nástěnné malby na zrekonstruované zdi Domova b

uniweb weby

Korejský velvyslanec v České republice spolu se zástupci Kraje Vysočina, představiteli společnosti KHNP a podpořenými organizacemi dnes představil výsledky rozsáhlého korejsko-českého dobrovolnického programu. Ten pomohl celkově 12 institucím v regionu.

„Dobrovolnické pobyty zahraničních studentů nám umožňují rozšířit obvyklou škálu činností sociálních zařízení a dovolují poznat studentům naši zemi i z jiného úhlu pohledu. Jejich podněty nám službu pomáhají posunout o krok dál. Nezavíráme dveře před světem, jsme rádi, když se můžeme o své know how podělit s těmi, kteří o to stojí,“ řekl náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk. 

Šestatřicet dobrovolníků z šesti korejských univerzit i pracovníků KHNP v posledních týdnech pomáhalo s kulturním programem a zlepšováním podmínek například ve středisku Březejc pro zdravotně a mentálně hendikepované děti, Diakonii v Myslibořicích a řadě dalších zařízení a neziskových organizací. Společnost KHNP zároveň poskytla institucím hmotnou pomoc.

„Máme radost, že jsme se mohli podílet na takto smysluplném projektu. Kromě pomoci hendikepovaným, kteří ji skutečně potřebují, má podle nás podobná spolupráce zásadní význam i pro vzájemné kulturní obohacení. Velmi rádi bychom totiž spolupráci s Českem i Krajem Vysočina dále rozvíjeli a počítáme i s dalšími společensky odpovědnými projekty v regionu,“ uvedl výkonný viceprezident KHNP Jun Young-Taik. 

Celý projekt ve čtvrtek 24. srpna završilo slavnostní odhalení více než dvacet metrů dlouhé nástěnné malby, umístěné na rekonstruované stěně Domova bez zámku. Stěna zároveň symbolizuje důležitost dlouhotrvajícího strategického partnerství mezi Českou republikou a Koreou.


Foto: Facebook Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy