Poslední možnost prohlídek expozic na Hradě Kámen

Nezmeškejte poslední možnost podívat se na Hrad Kámen. O víkendu 26. - 27.8.2023 otevře své brány naposledy.

uniweb weby

„Letošní jubilejní 50. turistickou sezónu ukončí Hrad Kámen o něco dříve. Od pondělí 28. srpna zůstanou jeho brány pro návštěvníky uzavřené. A to z důvodu plánované rozsáhlé rekonstrukce a následné tvorby nových expozic. Tomu však nejprve bude předcházet stěhování, které vypukne bezprostředně po uzavření hradu,“ sdělil Roman Fabeš, náměstek pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů s tím, že návštěvníci mají poslední možnost vidět stávající expozice.

Příhodným názvem Po Kámenu amen nazvalo Muzeum Vysočiny Pelhřimov, které je provozovatelem Hradu Kámen, rozlučkovou dvoudenní akci. Ta se uskuteční o posledním srpnovém víkendu ve dnech 26. a 27. srpna 2023. Pro návštěvníky jsou připraveny speciální prohlídky s průvodci v dobových kostýmech. 

Po oba dny budou v Rytířském sále k vidění zbraně a zbroj rytíře Václava, ve vybraných časech se uskuteční dětské prohlídky hradu i kaple s rytířem Janem Kryštofem Malovcem, na které doporučujeme udělat si rezervaci, a za dobrého počasí bude pro děti k dispozici skákací hrad. Navíc v sobotu se uskuteční ještě komentovaná prohlídka parku a v neděli komentovaná prohlídka Jak se stavěl hrad.

Zároveň v neděli od 11 do 16 hod. budou probíhat kouzelnická vystoupení a balónkový workshop. Nenechte si ujít poslední příležitost navštívit Hrad Kámen před jeho uzavřením a přijďte se rozloučit se současnými expozicemi. Hrad by se měl znovu otevřít v roce 2026. Budoucí expozice představí historii objektu a samozřejmě nebudou chybět motocykly, které k hradu již neodmyslitelně patří.

Po celou dobu rekonstrukce zůstane přístupná nedaleká kaple Panny Marie Bolestné v Kámeně, která byla návštěvníkům zpřístupněna před rokem jako samostatný prohlídkový okruh. Právě v kapli se budou v příštím roce konat zajímavé aktivity v podobě výstav, koncertů a přednášek. Samozřejmě nebude chybět dubnová poutní mše svatá, která připomene sakrální význam kaple. Ta byla v minulosti vyhledávaným poutním místem. A ještě v říjnu letošního roku by se zde měl konat svatební obřad.

Zdroj: TZ Kr-Vysocina.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy