Více než tři stovky připojených míst. Kraj rozšiřuje vlastní internetovou síť

Vysokorychlostní optická síť Kraje Vysočina ROWANet se rozrůstá.

uniweb weby

Krajským, státním a městským organizacím včetně jihlavské Vysoké školy polytechnické nebo složek integrovaného záchranného systému poskytuje kraj tuto síť zdarma. Organizace mohou využívat sdílené připojení k internetu, archivační službu nebo připojení městského monitorovacího kamerového systému na policejní operační středisko. Na jaře letošního roku se připojila Polná, další rozšíření plánuje Kraj Vysočina na Jemnicku a v Kamenici nad Lipou.

Optická vlákna ROWANetu v současnosti dosahují délky 881 kilometrů. „Na krajskou síť jsou připojeny více než tři stovky míst, většinou se jedná o školy, úřady, domovy pro seniory a další servisní organizace,“ vyjmenoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek s tím, že ROWANet je považován za jednu z nejbezpečnějších a nejzajištěnějších datových sítí, která na území kraje funguje.

Ke krajské síti se před 20 lety jako první se připojily jihlavské organizace. Je to právě Jihlava, kde Kraj Vysočina pro efektivní umístění vedení optických kabelů využívá trasy v městských katakombách a kolektorech.

Zdroj: TZ Kr-Vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy