Zážitek a korunky na výlety pro seniory přinesl benefiční koncert pro humpoleckou Astru

Vánoční benefiční koncertu pro Astru - denní centrum pro seniory v Humpolci uspořádala v sobotu 17. prosince v humpoleckém evangelickém kostele kapela Ars Camerata. Kromě ní vystoupil i dětský pěvecký sbor Křišťálek. Výtěžek z dobrovolného vstupného podpoří výlety pro seniory.

uniweb weby

Podruhé uspořádala kapela Ars Camerata benefiční koncert pro Astru – denní centrum pro seniory v Humpolci při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB). Tentokrát se ke skupině interpretující historické a lidové skladby přidal i dětský pěvecký sbor Křišťálek. Obě uskupení dokázala v sobotu 17. prosince doslova zaplnit evangelický kostel. Díky výtěžku z dobrovolného vstupného, který včetně režijních nákladů činil úžasných 7 441 korun, se senioři docházející do denního centra opět podívají za hranice Humpolce. 

Vánoční koncert pro Astru nabídl nejen výjimečnou hudební událost, ale také příležitost k příjemnému setkání ve svátečním čase. Vedle toho přinesl korunky, které podpoří výlety pro seniory. „S našimi klienty se snažíme jezdit i na malé výlety do okolí Humpolce. Byli jsme už například v Číhošti nebo v kostele v Mladých Bříštích. Nemáme však velké auto, do kterého bychom se všichni vešli, a tak se většinou u sponzorů snažíme shánět finanční prostředky na vypůjčení malého autobusu, který řídí profesionální řidič,“ vysvětlila vedoucí Astry – denního centra pro seniory Bohuslava Medová. 

I proto byli pracovníci a klienti Astry z vybrané částky nadšení. „Moc děkujeme všem, kteří do evangelického kostela přišli a kteří přispěli. Velmi si toho vážíme. Velký dík patří samozřejmě hudebníkům z kapely Ars Camerata pod vedením Jany Sankotové a ze sboru Křišťálek v čele s Ivanou Fialovou. Pro nás i pro naše seniory bylo jejich vystoupení neopakovatelným zážitkem, ještě dnes o koncertu v Astře všichni hovoříme,“ usmála se Bohuslava Medová v pondělí krátce po poledni. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy