Havlíčkobrodská nemocnice navyšuje kapacity

Havlíčkobrodská a Pelhřimovská nemocnice zřídily ordinace praktického lékařství pro děti a dorost. V současné době je k dispozici přibližně 500 volných míst v Havlíčkobrodské nemocnici a téměř 670 registrovaných dětí v nemocnici Pelhřimov.

uniweb weby

Havlíčkobrodská nemocnice provozuje ordinaci praktického lékařství pro děti a dorost v areálu Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod v Rozkošské ulici 2331 v pavilonu č. 10. Noví pacienti mohou požádat o registraci v pracovních dnech, ideálně v dopoledních hodinách na telefonním čísle 605 474 123. „Ordinace funguje i díky dotaci UNICEF. V současné době je k dispozici přibližně pět stovek volných míst,“ informovala Petra Černo, tisková mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod.

Nemocnice Pelhřimov umístila ordinaci praktického lékařství pro děti a dorost do prvního patra Pavilonu péče o rodinu. Informace jsou podávány v pracovní dny na telefonním čísle 565 355 523. „Aktuálně je registrováno téměř 670 dětí a dalších více než sto má termín objednání k vstupní lékařské prohlídce do konce letošního května,“ uvedla Alexandra Knapová, tisková mluvčí Nemocnice Pelhřimov.

„Zajištění dostupnosti zdravotní péče je primárním úkolem konkrétních zdravotních pojišťoven, které vznik dvou nových pracovišť pod hlavičkou krajských nemocnic na Vysočině podpořily uzavřením smlouvy,“ doplnil Vladimír Novotný. Zásadní pro otevření ordinací byla ochota a krajských nemocnic, především pak tamních týmů pediatrů a sestřiček, kteří kromě denní práce na specializovaných oddělení zajišťují celotýdenní provoz v nových ordinacích. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy