Horácké divadlo představilo novou sezónu

s tématem "Adaptuj se". V nabídce jsou intenzivní divadelní zážitky, jako Hrozny hněvu, Dukla či Limonádový Joe. Divadlo tak reaguje na moderní výzvy a situace ve světě. Prodej předplatného začal 2. dubna 2024.

uniweb weby

Dramaturgie Horáckého divadla pro příští sezónu je zde a nabízí pestrý program plný intenzivních divadelních zážitků. Tématem nové sezóny je “Adaptuj se” – adaptace je cestou jak se vypořádat s různými výzvami a situacemi, které nám přináší svět. Divadlo je zrcadlem světa a tak i tato témata reflektuje.

Žijeme ve světě, kde je digitální zábava hojně přítomná a tak se může zdát, že živá kultura, kterou divadlo nabízí, by mohla upadnout do zapomnění. Nicméně opak je pravdou. Kouzlo živého divadla v sobě nese i technickou a výtvarnou složku. Kulisy, které se zjevují před divákovými očima, nejsou jen náhodně vybraným pozadím. Jsou realizací představ výtvarníků a slouží jako reálný prostor pro odehrávání jednotlivých příběhů.

Na programu najdeme například americké drama Hrozny hněvu od Johna Steinbecka v režii Ondřeje Štefaňáka, které mělo premiéru 14. září 2024. Nebo dokumentární komedie Dukla od Zetela a Emanuela Míška, která se poprvé setkala s diváky 19. října 2024.

Na konci roku se diváci mohou těšit na neméně poutavou komedii Nikdy jsem nebyla tak šťastná (Jako když jsem tolik utrácela), která je inspirovaná skutečnou událostí. Autorem je Petr Marek a hra měla premiéru 14. prosince 2024. Počátkem příštího roku pak můžeme očekávat tragédii Fausta od J. W. Goetha v režii Jakuba Čermáka. A v polovině jara se na jeviště dostane legandární westernová parodie Limonádový Joe s režisérem Markem Davidem na kormidle.

Prodej předplatného pro novou divadelní sezónu byl spuštěn 2. dubna 2024. Abychom vyšli vstříc všem příznivcům divadla, nabízíme různé typy předplatného – klasické, kupónové, flexi a předplatné X.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy