Jak se naučit německy, když nemáte čas někam chodit

Umět cizí jazyk pro člověka představuje především lepší uplatnění na trhu práce. Spousta firem vyžaduje od svých zaměstnanců jazykové dovednosti, protože obchodují na mezinárodní úrovni. Trh je globální a s angličtinou se většinou neztratíte. Dobré je znát také němčinu, minimálně proto, že se jedná o řeč našich nejbližších sousedů. Jak se naučit německy, chybí-li vám volný čas pro návštěvu jazykových kurzů?

uniweb weby

S němčinou až na kraj světa

Němčinou hovoří po celém světě až 185 milionů lidí, přitom na evropském kontinentu se jedná o druhý nejrozšířenější jazyk hned po ruštině. Současně němčina patří mezi deset nejpoužívanějších jazyků na světě. Už toto je signálem, že umět se německy plynule domluvit nemusí být k zahození – a jako odborná znalost se bude hodit. Třeba když budete žádat o zajímavé místo v mezinárodní firmě, která má své zákazníky i v německy hovořících zemích.

Naučit se německy je stejné jako se učit jiný cizí jazyk. Vyžaduje to od vás píli a nasazení, protože slovíčka a gramatiku vám do hlavy nikdo jen tak nenalije. Abyste však zvládli také plynule hovořit, je třeba mít někoho k sobě. Někdo to sice řeší sledováním německých filmů v originále, ale nic nenahradí přímou komunikaci s učitelem.

Nemáte čas docházet do jazykového kurzu?

V nabídce jazykových škol jsou také kurzy německého jazyka pro začátečníky i pokročilé. Na jejich konci pak stojí státní zkouška. Než se k ní ale prokoušete horou slovíček a gramatiky, uběhne nějaký čas. A ten si vy musíte ve svém bohatém programu najít. Nenašli jste ani skulinku? Pak je pro vás ideální online výuka němčiny pěkně z pohodlí domova nebo kanceláře. Obzvláště nyní, v době koronavirové pandemie, je to perfektní způsob, jak se vzdělávat.

Jak funguje výuka cizího jazyka přes internet?

Hlavní výhodou takového studia němčiny je především individuální přístup. Dostanete k sobě svého vlastního lektora, který se vám bude plně věnovat. Vybrat si lze z několika zajímavých balíčků podle toho, čemu dáváte přednost. Pro začátek můžete volit balíček o 10 lekcích, abyste poznali, jak vám tento způsob výuky bude vyhovovat. Jedna základní výuková lekce trvá celých 60 minut. Během této doby se stihnete hodně naučit.

Váš lektor vám bude k dispozici a zodpoví vám případné dotazy a nejasnosti týkající se gramatiky. Určitě byste se proto měli být na jednotlivé lekce připraveni, abyste přidělený čas maximálně využili. Jsou to především vaše peníze – a určitě za ně chcete získat co nejvíce. Jestliže se vám zdá jedna hodina němčiny málo, můžete si koupit lekce trvající 90 minut. Tuto nabídku jistě ocení náročný student němčiny, který potřebuje intenzivní výuku.

Jak jste na tom s němčinou vy? Líbil by se vám on-line kurz s lektorem?

Zdroj obrázku: Evgeniia Primavera / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy