Stadion Třebíč čeká půlmiliardová modernizace

Zimní stadion v Třebíči prochází kompletní rekonstrukcí za půl miliardy korun. Modernizace zahrnuje nový plášť haly, rozšíření zázemí pro sportovce a zlepšení podmínek pro diváky.

uniweb weby

Zimní stadion v Třebíči se brzy podrobí kompletním proměnám, a to díky investici města ve výši zhruba půl miliardy korun. Stadion, který je již léta důležitým centrem sportovního života ve městě, zaznamená modernizaci a rozšíření svého zázemí. Celá rekonstrukce potrvá více než rok a půl, což zasáhne nejen sportovce, ale také fanoušky a návštěvníky tohoto místa.

Hala získá zcela nový plášť, čímž se zlepší její vizuální vzhled i podmínky uvnitř. Kromě toho dojde k rozšíření celého zázemí haly, včetně sociálního vybavení. Sportovci se mohou těšit na zvětšení svých kabin, zlepšení technologie a také nové chlazení, které zvýší komfort v areálu.

Během modernizace dojde k dočasnému snížení kapacity haly – ze současných pěti tisíc návštěvníků na polovinu pěti tisíc. Ovšem rekonstrukce povede ke zlepšení podmínek pro diváky, neboť v nové hale budou k dispozici všechna místa k sezení. V současnosti je v hale pouze 840 míst k sezení, zatímco ostatní návštěvníci musí stát.

Podle tiskové mluvčí radnice Třebíče Irini Martakidisové má rekonstrukce začít zhruba v polovině dubna. Přesný termín zahájení prací zatím není známý, protože místní třebíčští hokejisté stále hrají soutěže. Práce na stadionu tak budou závislé na úspěchu hokejového týmu. Paradoxně tak může menší úspěch a dřívější konec sezony pro hráče znamenat i dřívější návrat do zbrusu nové haly.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy